Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miként lehetne változtatni?

Miként lehetne változtatni?

Figyelt kérdés

Ez lehet kissé hosszú lesz, azonban egyre jobban zavarnak magammal kapcsolatban azok a dolgok, amikről mostanában jóval többször merülnek fel bennem a kérdések.

Talán a múltbéli dolgok is nagyban hozzájárulnak, pedig próbáltam már változtatni, de ez még közel sem az a szint amit el akartam/akarok érni. Elég unalmas embernek tartom magam, ami mellé még társulnak egyéb szorongásos jellemzők mikor emberek közé megyek. Nem akarok ezzel hirosimai katyvaszt, elcseszett önsajnálatot adni, csak mindennapjaim tényleg elég szürkén, eseménytelenül telnek (ami meg már nem újkeletű, főleg hogy rendes tanítási idő alatt is így volt nagyjából) és hiába tűzök ki napi szinten valamiféle célt, valahogy abszolút nincs hozzá energiám és úgy semmi kedvem, ami meg még csak nem is lustaság vagy ilyesmi miatt van így.

Egyszóval lehet felmerül most az, hogy biztosan saját magamat lehetetleníthetem el, de már kíséreltem ezeken változtatni, csak hiába. Amikor másokkal beszélek nem tudok szinte semmi érdekes történést vagy élményt felhozni, mert semmi nem történik velem. Ez meg nem azért zavar, mert feltétlen ezekről kellene beszámolni, csak úgy összeségében jó lenne ha történnének a hétköznapokban olyasmik, amik tényleg boldoggá tudnának tenni maradandóan. És nem olyan öröm lenne, ami percek vagy órák alatt elúszik az éterben.

A baráti társaságot illetően, szeretni szeretem őket, de nagyon kellemetlen érzés belegondolni, hogy vajon ők milyennek látnak engem és tényleg fontosabb barátként tekintenek-e. Egyszer egyikük leírta amikor rosszabb passzban voltam, hogy szerinte nagy mértékben segítettem rajta, de ez valahol mégis ellentmondásos. Egy embert nem csak amiatt tartunk fontosnak vagy értékesnek egyáltalán, mert ha baj van segít. Hanem akkor is ha minden sínen megy, mivel értelemszerűen azzal az adott egyénnel jó időt tölteni. A félreértés elkerülése végett pedig, nem azért fogalmazódik meg bennem ez a gondolat, hogy neki álljak fölöslegesen vergődni, azonban mégis érzem hogy valami mégse oké itt, több másabb esetből meg emberekből kiindulva.

Úgyhogy nem csak emiatt, hanem amiatt is hogy haladjak és meg legyek elégedve magammal, szeretnék végre fejlődni minden téren. Új embereket megismerni, közvetlenebbnek, szókimondóbbnak, határozottabbnak és valamennyire érdekfeszítőbbnek lenni. Viszont azt nem tudom, hogy hogy lehetne véghez vinni, mivel mindenki azzal jön hogy ehhez önbizalom kell, de itt van képbe az, ami nincs. (A genetikai hibámon csak 18 után tudok majd változtatni, addig meg nehéz lesz nekilátni a változásnak). Pláne hogy másokat mindig jobbnak láttam magamnál, meg jobban értékeltem ha lehet így mondani. Ettől eltekintve is kell egy alap amire lehetne építkezni, mert ahhoz hogy elinduljon bárki is az önmegvalósítás útján, kell valami amire valóban lehet alapozni, legyen az akármi.

Vannak dolgok amúgy amik természetesen lekötnek/kötöttek, de épp ez az, hogy mostanra végleg elkopott az egész tevékenységi kör. Például sorozatokkal, a hobbijaimmal is úgy vagyok hogy az egész ki van sülve. Ezek is olyasmi dolgok pedig, amik segítenék az embert abba, hogy szélesebb skálán fusson végig az adott ember egyénisége -akár közösségbe való érvényesülésnél is-, de így meg egyáltalán nincs sikerem hogy ezekre se fordítok már kellő figyelmet. Valahogy nincs meg a kellő motiváció egyikhez se és ami a legelkeserítőbb, hogy már az alkotás sincs jelen ezekből adódóan, amiből akár még lehetne is valamit felmutatni.

Szóval ideje lenne előrelendíteni mindent amit csak lehet, de hogyan kellene ennek nekivágni, kábé a nulláról indulva?

#komfortzóna #ihlettelenség
2020. máj. 27. 17:25
 1/3 anonim ***** válasza:
32%
Mindig a következő lépést, barátom.
2020. máj. 27. 17:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Gondolj csak bele: a jaras megtanulasa is esessel kezdodott.

Csak neki kell indulni es nem kell meglepodni ha neha meg seggreesel az elejen ...

2020. máj. 27. 17:41
 3/3 anonim válasza:
Szerintem te egy értékes ember vagy mert egy ilyen hosszú szöveget szinte hibátlanul megfogalmaztál és leírtál :)))
2020. máj. 27. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!