Miért nem képesek rengetegen még egy érettségire sem?
Figyelt kérdés
Nem tudom felfogni, hogy miért esik nehezére sokaknak beülni az iskolapadba és tanulni. Nem is kell 4 évet rászánni, le lehet tenni esti tagozaton is 2-3 év alatt! Hetente két alkalommal nehogy már ne tudjon valaki megjelenni a tanításon...
És akkor csodálkozik, hogy nem alkalmazzák őt sehol a 8 általánosával.
2020. máj. 27. 12:12
21/24 anonim válasza:
Sima érettségivel a valagadat kitörölheted. Egy jó szakma a mai világban ezerszer többet ér. Ismerek diplomást aki 140-ért gürcöl de "nyolcosztályost" is aki a sok munkával, tapasztalattal a háta mögött 5k nettóért telepvezető.
22/24 anonim válasza:
A tanulás vagy érettségi nem, csak a munka miatt kell. Egy gondolkodásmódot, látásmódot ad, ami fontos lehet később az életben. Magát tiszteli meg az ember, aki leérettségizik és ha burkoló vagy szakmunkás akar lenni, legyen, de egy másfajta gondolkodást fog birtokolni. Nem lesz szakbarbár és orránál vezethető állampolgár. Ezért fontos, nem azért mert ez bárki megfizetné. Ugyanezt felejtik el a diplománál is. A diploma nem egy szakma papírja, illetve nem csak az.
23/24 anonim válasza:
Szerintem a 2 piacképes szakmámat dobom is ki a kukába és megyek érettségizni . Remélem jobb lesz utána :D
Viccet félre téve én meg az olyan embereket nem értem , akik életük során szereztek egy érettségit és tanult embernek hiszik magukat .
Micsoda teljesítmény . :)
24/24 anonim válasza:
Miért kellene kidobni a szakmádat? Az érettségi nem szakma, hanem az általános műveltség alapja. Nyilván nem a kettessel átcsúszókra értem, hanem akik tényleg birtokolják a tudást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!