Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért általánosít sok ember?

Miért általánosít sok ember?

Figyelt kérdés
Én is hallottam a napokban történt Deák téri szörnyűségről. Mint mindenki más én is teljes mértékben megvetem a srácot, aki elkövette. De! Olvasom a közösségin a kommenteket és mindenki c*ganyozik. Azt fújják, hogy az összes ugyanolyan. Bevallom bennem is van, de még mindig tisztességes embernek tartom magam. Dolgozom, sosem loptam vagy csaltam. Hazudni sem szoktam, az egész családom ilyen. Normálisan kijártam az iskolát, leérettségiztem. Borzasztó rossz érzés ezt olvasni, mert tudom, hogy nem lehet megváltoztatni az emberek véleményét. Attól függetlenül, hogy belőlem is jutott a romaságból, de nem tartom magam annak. Tisztában vagyok vele, hogy vannak nagyon-nagyon rossz típusú emberek is. Nekem is volt már ilyenhez szerencsém sajnos. Aki ezt olvassa... Kérlek ne ítélkezz faji hovatartozás alapján. Előbb ismerd meg az embert. TISZTELET A KIVÉTELNEK! 20/L

2020. máj. 26. 15:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
41%

az embereknek mindig utálniuk kell valakiket

és ezeket az embereket s közös gyűlölet tartja össze.

2020. máj. 26. 15:23
 2/16 anonim ***** válasza:
86%
Igen, te és a hozzád hasonlóak lehetnek azok a kevés kivételek, akiknek jogosan nagyon fájhat az általánosítás. Elhiszem, hogy pokoli érzés lehet. Az élet és az emberek már csak ilyenek. Ha az adott embercsoport többsége kifogásolhatóan él és viselkedik, akkor a maradék kisebbséget is oda sorolják, elég igazságtalan módon. Nekik százszor többet kell bizonyítaniuk. Nem ez az egyetlen igazságtalansága az életnek. Mondhatja ezt a megölt fiú édesanyja is, hogy miért pont az ő fia.
2020. máj. 26. 15:38
 3/16 anonim ***** válasza:
17%

"...belőlem is jutott a romaságból, de nem tartom magam annak."

Kedves kérdező, szégyelld magad, de nagyon! Igen szép rasszista hozzászólást produkáltál! Ne azért szégyelld magad, mert cigány, zsidó, magyar, német vagy kínai vér "van benned", hanem azért mert számon tartod!

2020. máj. 26. 15:41
 4/16 anonim ***** válasza:
86%

Az evolúció egyik fontos alapköve az általánosítás.

Az a faj élt túl, amelyik jól következtetett bizonyos dolgokra egyedi jelenségekből.

Nagyon kontraproduktív a bagatellizálás.

Nyilván senki nem gondolja, hogy az ÖSSZES ilyen.

De jobb az elővigyázatosság!

2020. máj. 26. 16:06
 5/16 anonim ***** válasza:
75%
EGy-egy konkrét esetben ott és akkor az elkövetőre haragszunk, de miután a harag elszállt, a rosszallás és a negatív irányulás megmarad az elkövetőhöz hasonló kinézetű emberek felé. Nevezhetjük ezt tanulásnak. A bennünket érő ingerek és tudatosuló információk nagy részét látás útján szerezzük be. Az ember pedig genetikailag kódolt a különbségek észrevételére. (Ez valószínüleg szelekciós előnyt jelentett a civilizáció hajnalán, a területi csoportokban élő emberelődöknél.) Ha az első szembeszökő tulajdonság a bőrszín különbsége, akkor a logikai rendszer ehhez rendeli a kognitív tartalmat. Mi - és még sokan rajtunk kívül - ilyen egyszerűek vagyunk. Aki pedig elnyomja az intuícióit, az önként lemond a saját önvédelme egy részéről, tulajdonképp hátrányba hozza magát.
2020. máj. 26. 16:09
 6/16 anonim ***** válasza:
75%

Tessék, tudományos kutatás is alátámasztja!

[link]

"A Scientific American számos szakértőt kért meg a kísérlet magyarázatára, és úgy tűnik ezért az egészért az evolúciónk a felelős. A túlélésünk szempontjából ugyanis a saját csoport mindig fontos szerepet töltött be, ahogy az is, hogy az idegeneket távolságtartással, gyanakvással kezeljük. Ahhoz, hogy együtt tudjunk működni a csoportunkba tartozókkal jó ha kellemesen érezzük magunkat a közelükben, a megfelelő távolságtartáshoz viszont kifejezetten jól jön, ha már a másik szaga is taszító."

2020. máj. 26. 16:11
 7/16 anonim ***** válasza:
11%
Ismerem a romákat minden általánosítás igaz rájuk
2020. máj. 26. 16:27
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Általánosítani könnyű, ahhoz nem kell gondolkodni. Ha te nem vagy olyan, törekedj arra, hogy ezt a képet közvetítsd a körülötted lévő emberek felé, akik látnak, ismernek, a közeledben élnek, veled dolgoznak, idegenek véleményével pedig ne foglalkozz, a neten sokan nagyon okosnak és bátornak érzik maguknak. Csak gondolj vissza a COVID-19 miatti elmúlt pár hónapra. Én is ismerek tisztességes romákat. Minden embercsoportban van balhés.
2020. máj. 26. 17:36
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Örülök, hogy vannak még normális gondolkodású emberek. Minden tiszteletem a tiétek!

Tisztelt 3-as számú válaszoló!

Neked is köszönöm a válaszodat, Te viszont azért szégyelld magad, mert amíg én azt írtam, hogy "roma" addig Te nyíltan c*gányozol! Én magyar állampolgárnak vallom magam, ahogy az irataimon is szerepel, nem romának!

Kedves 7-es válaszoló rólad pedig annyit, hogy az ilyenek miatt, mint Te tart ott a világ ahol. :)

2020. máj. 26. 18:08
 10/16 anonim ***** válasza:
23%
8: igen, csak hát azok a fránya arányok... 😂😂😂
2020. máj. 26. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!