Miért van az, hogy az alul iskolázott emberek vannak a legjobban elszállva maguktól?
Nyilván van a végzettséggel rendelkező emberek és a 8 általánossal rendelkező emberek között ilyen is meg olyan is. Viszont a tapasztalataim alapján - és sok más ember tapasztalatai alapján is , az elmondások szerint - azok az emberek, akik még egy érettségit sem voltak képesek elvégezni, azok túl nagyra tartják magukat. Nagyon sok a beképzelt, öntelt és büszke ember közöttük, akik túl magasan hordják az orrukat, közben még helyesen sem tudnak írni, vagy nem tudnak megoldani egy egyszerű egyenletet. Miért van ez?
Nem általánosítani akarok, hanem csak egy konkrét rétegre vagyok kíváncsi, hogy miért ilyenek. Amúgy a cigányok között találkoztam a legtöbb ilyennek, akik olyan beképzeltek hogy csak na, közben még az általános iskolát sem fejezték be.
Mondjuk nem várok többet egy olyan embertől, akinek még érettségije sincs...
(Feltétlenül szeretnél korrelációt vonni az iskolázottság és a "rang" között, holott nem feltétlenül áll fenn arányosság, de ez csak zárójeles rész volt...)
Egyébként én nen vettem észre, szerintem az emberek többsége tudja, hogy "hol a helye", legfeljebb a(z általában azonos nívójú) mikrokörnyezetében próbál kitűnni egy- egy személy.
Sajnos a szóhasználatod, stilisztikád, s úgy összességében az egész gondolatmeneted elárulja, hogy nem vagy túlzottan edukált ember.
Talán éppen ezért keresel némi "megerősítést" ezen kérdésed által? :)
"Puszika!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!