Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy az alul...

Miért van az, hogy az alul iskolázott emberek vannak a legjobban elszállva maguktól?

Figyelt kérdés

Nyilván van a végzettséggel rendelkező emberek és a 8 általánossal rendelkező emberek között ilyen is meg olyan is. Viszont a tapasztalataim alapján - és sok más ember tapasztalatai alapján is , az elmondások szerint - azok az emberek, akik még egy érettségit sem voltak képesek elvégezni, azok túl nagyra tartják magukat. Nagyon sok a beképzelt, öntelt és büszke ember közöttük, akik túl magasan hordják az orrukat, közben még helyesen sem tudnak írni, vagy nem tudnak megoldani egy egyszerű egyenletet. Miért van ez?

Nem általánosítani akarok, hanem csak egy konkrét rétegre vagyok kíváncsi, hogy miért ilyenek. Amúgy a cigányok között találkoztam a legtöbb ilyennek, akik olyan beképzeltek hogy csak na, közben még az általános iskolát sem fejezték be.

Mondjuk nem várok többet egy olyan embertől, akinek még érettségije sincs...

2020. máj. 22. 21:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
2020. máj. 22. 21:11
 2/13 anonim ***** válasza:
78%

(Feltétlenül szeretnél korrelációt vonni az iskolázottság és a "rang" között, holott nem feltétlenül áll fenn arányosság, de ez csak zárójeles rész volt...)

Egyébként én nen vettem észre, szerintem az emberek többsége tudja, hogy "hol a helye", legfeljebb a(z általában azonos nívójú) mikrokörnyezetében próbál kitűnni egy- egy személy.

2020. máj. 22. 21:14
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Dunning-Kruger-hatás. Sokat kell tudni a világról, hogy ráeszmélj milyen keveset is tudsz valójában.
2020. máj. 22. 21:17
 4/13 anonim ***** válasza:
35%
Alapesetben nem jelezném, de mivel Te emlegetted a helyesírást, így felhívnám figyelmed az összetett szavak szabályaira, lévén, a kérdésedben is sikerült hibát vétened. Ez így erősen hiteltelenné tesz.
2020. máj. 22. 21:17
 5/13 anonim ***** válasza:
30%
Én pont a fordítottját tapasztalom.
2020. máj. 22. 21:20
 6/13 A kérdező kommentje:
Vártam, hogy valaki ezt fogja keresni, miben hibáztam. Elárulom neked, hogy mindenki vét helyesírási hibát, mert mindenki máshova tesz vesszőt, és erre nincs konkrét szabály, hogy hova szabad és hova nem. Olyan van, hogy hova kell. De nem baj, nem vártam többet tőled. Természetesen jelentettem :( bocsii
2020. máj. 22. 21:22
 7/13 anonim ***** válasza:
37%
Senki nem beszélt vesszőhibáról, egy egyszerű össszetett szóra (általános, 4.osztály) bátorkodtam felhívni a figyelmed (aluliskolázott), miután te forszíroztad mások helyesírását.
2020. máj. 22. 21:26
 8/13 A kérdező kommentje:
Micsoda tragédia. Lehet, hogy összetett szó, de különírva is megfelelő és nem súlyos hiba. Sokkal többről van itt szó. Például, amikor valaki nem tudja a j és a ly helyes alkalmazását vagy azt, hogy egy vagy két b betűvel írjuk a szót. Remélem felfogod a dolgot. Tudod, most az olyasmi ostoba gyökerekre gondolok, mint te, akik ilyen kis okoskák, közben meg másba nem tudnak belekötni csak a legapróbb, legjelentéktelenebb dolgokba. Nem haragszom rád, csak kezeltesd magad. És takarodj a kérdésem alól. Puszikállak.
2020. máj. 22. 21:31
 9/13 anonim ***** válasza:
83%

Sajnos a szóhasználatod, stilisztikád, s úgy összességében az egész gondolatmeneted elárulja, hogy nem vagy túlzottan edukált ember.

Talán éppen ezért keresel némi "megerősítést" ezen kérdésed által? :)

"Puszika!"

2020. máj. 22. 21:37
 10/13 anonim ***** válasza:
95%
rajkodni jó értem
2020. máj. 22. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!