Azok az emberek akik úgy mondják, hogy: Járnák, Olvasnák, Csinálnák. Azok miért beszélnek így?
Mert aluliskolázottak és nem is olvasnak eleget ahhoz, hogy kialakuljon bennük affinitás az anyanyelvük megfelelő használatára.
Sajnos az itt írók közül is sokra jellemző ez, mert az ilyen emberek valamiért mindig grafomániában is szenvednek, és szükségét érzik annak, hogy mutogassák az "intelligenciájukat".
És ez nem csak a "nák"-olás. Meg lehet nézni, hányan írják rosszul az igekötős igéket, vagy használják a "ba", "be", "ban", "ben"-t rosszul...
De a legújabb egyébként, hogy minden nyelvhelyességi hibára rámondják, hogy tájszólás, és onnantól kezdve bárki rá mer mutatni, az van lehülyézve, mert hogy nem tiszteli a vidéki beszédet, biztos "beképzelt pesti", stb...
Szerintem csak a tudatlanság jele, igen. Bár nyilván szeretnének mást elhitetni, de számomra ez egyenlő a butasággal. Sajnálom, ez van. Nem tudok komolyan venni olyan embert, aki hibásan beszéli az anyanyelvét.
A tájszólás egyébként nem hiba, de én ténylegesen - ezen a fórumon kívül - még egy olyan tájszólással sem találkoztam, aminek az a lényege, hogy átírjuk a nyelvtani szabályokat. Ez csak itt jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!