Hogy lehet megszokni a vér látványát?
Figyelt kérdés
Kiskoromban a NatGeo és hasonló ismeretterjesztő csatornák adásain nőttem fel. Egyáltalán nem zavart a vér látványa. Vidéki származású a családom, úgyhogy láttam csirkevágást és hasonlókat is. Nem zavart az sem. A tűtől sem félek. Viszont nemrég kezdtem komolyabban észrevenni, hogy rosszul leszek a vértől. Nem félek tőle, hanem hogy is mondjam, elgyengülök, megszédülök tőle, a szemem is elkezd káprázni egy idő után. Főleg, ha valaki az ujját vágja el. Ez azért elég kellemetlen, mert egészségügyben szeretnék továbbtanulni. Eddig amikor történt nem tulajdonítottam neki nagy jelentősséget, mert azt hittem, hogy csak egyszeri esetekről van szó. Nagyon meg is lepődtem, mert nem így emlékeztem magamra. Hogyan tudnék ezen felülkerekedni?2020. máj. 17. 19:26
1/3 anonim válasza:
Hozzászokás kérdése. Gyerek- és fiatalkoromban rendszeresen rosszul lettem ill. elájultam, amikor tőlem vért vettek vagy vért láttam. Később volt olyan, hogy elájultam, ha véres műtétről beszéltek. Ez mind pszichés dolog. Aztán 24 évig dolgoztam vérellátóban, ahol naponta találkoztam vérrel, sőt dolgoztam vele. Hozzá lehet szokni. Amióta évente rendszeres laborellenőrzés van és vért vesznek tőlem, már szinte teljes nyugalommal fogadom.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2020. máj. 18. 19:41
3/3 anonim válasza:
Egyrést idő, újra találkozol vele és újra meg újra. Másrészt tudatosítsd magadban, hogy neked ez (lesz) a munka, ezzel az anyaggal kell dolgozni, ez a dolgod, stb... Én voltam rosszul 2-3x, idővel elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!