Mik a jelei annak, ha valaki antiszociális?
Mi látszik az illető viselkedésén?
(A szavazást csak kíváncsiságból raktam ki, nem csináltam még ilyet :)
Aki nem beszelget masokkal, az zarkozott.
Aki mindig egyedul van, az maganyos.
Aki keves ismerossel rendelkezik, az baratsagtalan.
Aki etcetera, az akar szociopata is lehet.
Tudom, tudom teljesen random írtam választási lehetőségeket a kíváncsiság hevében.
Kérlek írjátok meg a válaszaitokat! Köszi!
Keveset van társaságban, és általában akkor sem ő a középpont. Szerintem az antiszociálisok szeretnek beszélgetni, sőt, még társaságban is lenni, csak A, hamar megunják, és utána vágynak az egyedüllétre B, a társaságnak meg kell ütni egy "bizonyos szintet", gondolok itt arra, hogy ha az adott személyt nem érdekli egy celeb újabb botránya, mert ő tudományokról akar dumálni, akkor nem fog beleállni üres locsogásba.
Attól, hogy antiszociális valaki, még ismerhetik sokan pl. munkahelyről, csak ezek nagyon felszínes ismeretségek.
Inkább az van, hogy ritkán jár el nagyobb társaságba, van pár barátja, azokkal viszont minőségi időt tölt. Új embereket megismerni nehezére esik, és ha elsőre nem szimpatikus neki valami miatt az illető, akkor az ismerkedés hamar zátonyra is fut. Ha attrocitás éri, "belekötnek", akkor inkább arrébb vonul, semmint leálljon vitázni.
Igazából most magamból indultam ki, én elég antiszociális életet élek... Tudnék még írni, de akkor hajnalig itt ülnék, és holnap dolgoznom kell. Meg amúgy is antiszoc vagyok. :)
Amiről ti beszéltek, az nem antiszociális, hanem aszociális, introvertált, bár a 2 sem ugyanaz. Az antiszociális ember a pszichopata/szociopata kategória.
Aki aszociális, az társaságkerülő, betegesen magába zárkózó, mert kevés az önbizalma, vagy mert szociális fóbiában szenved. Aki antiszociális, az társadalomellenes, közösségellenes, és ez tulajdonképpen egy személyiségzavar, idetartoznak a nárcisztikusok, pszichopaták és szociopaták.
Itt kifejtik, hogy mi kettő között a különbség, bár az aszociálist tévesen két sz-szel írták:
Nagy a fogalomzavar.
Én is aszociális vagyok,és volt olyan tudatlan rokonom,aki antiszociálisnak nevezett.
Ebben az a vicces,hogy a kettő pontosan egymás ellentéte.
Én nem akarok senkinek sem ártani,nem kívánok senkinek rosszat,nem vagyok rosszindulatú,még az antiszociális ember ennek ellentéte.
Áttapos másokon,nincsenek erkölcsi normái,nincs lelkiismeret és bűntudata.
Az aszociális emberek érzékenyebbek a világra,hamar felismerik a kegyetlenségét,és sokan ezért is vonulnak ki amennyire csak lehet a társadalomból,legalábbis képletesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!