Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tennének a helyemben ha...

Mit tennének a helyemben ha kiderülne, hogy krónikus mozgásszervi Bechterew-kórban szenvedtek? Mit kezdjek ezek után magamnal? 😢

Figyelt kérdés
Ha valaki nem ismerné ezt: autoimmun betegség, ami folyamatos gyulladást okoz a gerincben/ízületekben (más társbetegségei is lehetnek pl. szem vagy más belső szerv) és idővel a gerinc megmerevedését/összecsontosodását okozza. 26 évesen diagnosztizálták nemrég és teljesen felborította az életem, hiszen idővel tartós munkaképtelenséget/mozgáskorlátozottságot is okoz. Ha ez még nem lett volna elég amúgy is voltak más súlyos gondjaim az életben: pályakezdő munkanélküli vagyok, az egyetemről pedig milliós adósságom van, mert képzési idő másfélszeresét meghaladva lett diplomám. Most nem tudom mit kezdjek az életemmel. Ti mit tanácsolnátok? Mondjatok valami okosat! 😭

2020. máj. 8. 14:29
1 2
 1/15 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
100%

Ha nálam ez felmerülne, mindenképp egy jó neurológus, gyógytornász, gyógymasszőrt s pszichológust keresnék hosszútávon. Én leginkább szakmát tanulnék, amivel összeegyeztethető az az életforma, amire picit át kellene szokjak, ha kellene, mert pl ha most én szakács lennék, tudom, hogy ez idővel problémát jelentene, tehát a hosszú távú dolgokra már most tudatosan készülnék.

Volt már ilyen betegem, kicsit merevebb volt a tartása, de idős korához képest is, betegsége mellett, jól nézett ki.

Ő nekem azt mondta, ez azért van, mert jó szakembereket sikerült tálalnia. Minden nap tornázik, és végzi a neki előírt gyakorlatokat. Nálunk ő egy mezei epeműtétre jött. Nem volt vele több teendőm, mint egy átlagos beteggel, pedig 60 felett volt. Én felkészültem rá, mielőtt jött, fain kis Hill-Rom ággyal, de arra sem volt szükség. Nagyon pozitív ember volt, tiszteletem érte.

De semmiképp nem ragadnék le ennél a betegségnél,próbálnám élvezni a dolgokat, míg lehet, illetve míg majd' tünetmentes vagyok, úgy is élni. Remélem semmi sértőt nem írtam. Én amit nem tudnék jól tolerálni, az valamilyen sztóma vagy a vakság lenne.

Legjobbakat!

2020. máj. 8. 14:36
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Az tudom, hogy mit nem tennék: nem temetném magamat.
2020. máj. 8. 14:40
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Laikusként aki utálja az orvosokat: szednék mimdenféle porcerősítőt, tornáznék, ilyenkor nagyon fontos a folyadék. Igazából most is ezt teszem. Fiatalabb vagyok nálad és az izületeim elkezdtek begyulladni maguktól, nem voltam orvosnál és ezek segítettek. De te menj orvoshoz, mert a tied komolyabb.
2020. máj. 8. 14:53
 4/15 anonim ***** válasza:
Milyen diplomád van?
2020. máj. 8. 15:03
 5/15 anonim ***** válasza:
21%

Mennyi a várható élettartam ezzel a betegséggel?

Ha lenne mondjuk 10-20 évem, mielőtt érdemi problémákat okozna az életben, akkor valószínűleg karriert építenék és felélném a fizetésem, miközben kifizetem az adósságot. Hogy semmit se hagyjak magam után a szüleimre. Mármint adósságot. Ha csak 1-2 év, akkor törleszteném a hitelt, aztán irány a vonat alá.

2020. máj. 8. 17:02
 6/15 anonim ***** válasza:
16%

Mint ahogy előző írja

Élvezetek hajszolásába kezdenék pl prostik stb

Nem takarékoskodnék nagyon

Kitalálnék valami tervet az öngyilkosságra mielőtt az állapotom túl rosszra fordulna

2020. máj. 8. 18:56
 7/15 anonim ***** válasza:

Feldolgozni és elfogadni nem lehet,ezzel sajnos együtt kell élni.

Keress fel egy pszichológus t és egy pszichiátert is,mert ez nem egyszerű!

Ez már 100%-ig biztos?Van aki lelkileg támogat?

Szerintem keress valami munkát és próbálj meg élményeket szerezni.

2020. máj. 8. 19:08
 8/15 anonim ***** válasza:
25%
5-ös és 6-os ti normálisak vagytok?Öngyilkosság?Szerencsétlen így is lelkileg ki van bukva és TI még írjátok neki a roppant jó dolgokat!
2020. máj. 8. 19:15
 9/15 anonim ***** válasza:
34%
Nem azt írtuk hogy most azonnal végezzen magával szegény, hanem majd valamikor a távoli jövőben megfontolandó lehetne, az állapotától függően
2020. máj. 8. 19:18
 10/15 anonim ***** válasza:
36%

Ti sötétek vagytok!

Csak mert beteg már akkor pusztuljon? Hasonló jókat nektek is

Ne foglalkozz az ilyenekkel!

Sokan írták a tornát, munkát stb. Ne add fel! Papámnak levágták mind a 2 lábát rossz volt neki is nem is akarta h menjünk ne lássuk " szörnyként" de a szeretet sokat segített ne add fel.

2020. máj. 8. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!