Stressz miatt lettem fiatalon autoimmun beteg, de stressz nélkül meg nem tudok teljesíteni. Hogy hozzam egyenesbe az életem?
Figyelt kérdés
27 vagyok, januárban végeztem az egyetemen szakváltással sok-sok szenvedés árán, de nem tudtam vele elhelyezkedni (koronavirus miatt pedig még sokkal nehezebb lesz). Ráadásul 2 hete diagnosztizáltak egy nagyon súlyos autoimmun betegséggel (Bechterew, ami hosszú távon mozgáskorlátozottá tesz) így már az sem mindegy, hogy milyen munkakörben tudok elhelyezkedni, mert a nehezebb fizikai/rugalmatlan/műszakos munka kizárva, ráadásul a folyamatos kezelés miatt külföldön se tudok dolgozni (ahogy jó eséllyel szintén fizikai munka várna rám). A betegség nagyrészt a folyamatos stressz miatt jött elő és így már gyógyíthatatlan. Stressz nélkül viszont semmit nem tudok elérni az életben és teljesíteni. A legfontosabb a munkába állás lenne, de még makkegészséges embereknek is most nehéz nekem meg főleg. Valahogy egyenesbe kellene hoznom az életem, hogy ne az utcán végezzem.2020. máj. 5. 16:35
1/5 anonim válasza:
Pszichologus. Mert van benned egy eleg megbetegito lelki folyamat. Konkretan arra gondolok, h miert nem tudsz stressz nelkul teljesiteni. Nekem peldaul megy. Igy en nem leszek autoimmun beteg, de teljesitek. Viszont neked meg ez csak rosszabb lesz. Amugy a stressz nagyon rossz.ilyen teren, en amig stresszben eltem folyamatosan beteg voltam. Miota nem, azota egyszer sem!
2/5 anonim válasza:
Mivel én is meg jártam elég durván(stressz is közbe játszott),ezért csak azt tudom tanácsolni elsőnek fogadd el a betegségedet (nekem 2 év után sem sikerült,de ez most lényegtelen). Betegként nem nagyon tudsz válogatni,mert ha nincs Tb-d,akkor nincs kezelés sem. Hogyan hozd helyre az életed? Gondolom rendesen megviselt a dolog,ezért még most az elején kérj segítséget,mert később rosszabb lesz.
3/5 A kérdező kommentje:
#2: Te hogy jártad meg? Milyen betegséged van?
2020. máj. 5. 17:53
4/5 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Személy szerint védhetetlennek tartom ezt: "Stressz nélkül viszont semmit nem tudok elérni az életben és teljesíteni." Gondolom, nem a Selye János-féle stresszdefiníciót használod. Hanem mit?
Javaslom, keress tud. kutatásokat a klf stresszmenedzser ill. relaxációs módszerekről. Több is a rendelkezésedre áll: NLP, TM, autogén tréning etc. Nézz utánuk, válassz, gyakorold.
5/5 anonim válasza:
2 hete tudtad meg,hogy egy kórban szenvedsz(kímélni akarlak).Szerintem még fel sem fogtad az egészet.
Ha mégis érdekel,hogy én miben szenvedek privátban leírom( mennyire legyen részletes?),de nagyon hosszú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!