Hogyan szokjak le a szájrágásról?
Az az igazság, hogy nem csak a számat rágom..
Mármint rágom az ajkaimat is, de nem csak, hanem belül tulajdonképpen az arcomat rágom...
Ez egy nagyon rossz szokásom és már sokféleképpen próbáltam leszokni, de nem megy.
Egyszer vett nekem anyum egy olyan baba rágókát hogy amikor rám jön, ne az arcomat rágjam belül, hanem a rágókát.
(persze csak amikor itthon voltam, mert nyilván nem vittem suliba stb. Szépen is néztem volna ki így 16 évesen rágókával a számban xd)
na aztán idővel helyre is jött a szám, amíg meg volt a rágóka, addig minden rendben is volt,de sajnos kilyukadt.
Vettünk új rágókát és az is kilyukadt.
Azt mondta édesanyám, hogy nem vesz nekem több olyan rágókát, mert úgyis csak kilyukad és hogy inkább legyen nálam mindig rágó.
Volt is mindig, újra helyrejött a szám, de amint egy alkalommal nem volt rágóm, megint kirágtam és az nagyon lassan és nehezen jön helyre...
Megnézte a fogorvos, azt mondta hogy ez biztos a stressztől van és ő is ajánlotta a rágót.
Minden rendben, mindig lesz nálam rágó, de suliban mi lesz? Mert a tanárok nem engedik hogy rágózzunk.
Hogy szokjak le erről rágó nélkül?
Emeld a folyadekbevitelt.
Ugyanis az emesztörendszer resze a szàj es ha barmi azzal kapcsolatos jön ösztönösen, az a szervezet jelzése hogy hianyzik vmi tapanyag de leggyakrabban a folyadékhiany az ok.
A kisfiam is ennek a szokásnak a rabja volt. A fogorvosunk elmagyarázta neki, hogy ez milyen következményekkel járhat, vagyis hogy szájrákot okoz, ha folyamatosan sebes a szája. Erről mutatott neki fotót, hogy néz ki egy ilyen műtét előtt és műtét után. Továbbá javasolta, hogy szoktassa át magát más pótcselekvésre. Mikor rágni kezdené a száját, csípjen a combjába, vagy húzza meg a haját, ilyesmi.
Bevált, mert leszokott róla :) Pedig ő csak 10 éves. Neked is menni fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!