Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Te ertelmiseginek tartod magad?

Te ertelmiseginek tartod magad?

Figyelt kérdés
Ha igen miert?

#Ertelmisegi
2020. máj. 6. 23:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Részben igen.

Van diplomám, és szerintem az átlagnál magasabb szinten van a műveltségem.

Viszont hétköznapi szokások terén nem igazán vagyok értelmiségi. Például színházba, múzeumba akkor se mennék, ha fizetnének érte. Engem nem kötnek le ezek a dolgok. Valamint már tizenévesen is inkább szakmunkásokkal barátkoztam (én elit gimnáziumba jártam), és ez a mai napig így van. Igazi értelmiségi/diplomás emberekkel általában nehezebben találom meg a közös hangot. Sokszor sznobnak és talán egy kicsit lenézőnek érzem őket. Még ha ez nem is így van, akkor sem tudok igazán azonosulni az értelmiségi réteggel.

2020. máj. 7. 13:52
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ.

Olyan értelemben igen, hogy diplomával dolgozok irodai munkát kulturális területen. (Van ilyen definíció, miszerint egyszerűen iskolázott, szellemi munkát végző ember az értelmiségi, ennek megfelelek.)

De úgy hétköznapi jelzőként nem igazán használnám magamra.

2020. máj. 7. 16:15
 13/13 anonim ***** válasza:
55%

A legtöbb ember nincs tisztában az értelmiségi fogalmával. Ez nem egy "öntelt" jelző. És nincs köze ahhoz, hogy valaki emberileg milyen vagy mennyire értelmes. Sajnos egyesek tolják neki a lepontozást más kérdések alatt, ha valaki értelmiséginek mondja magát. És vitatják az intelligenciáját meg számonkérik, hogy miért van olyan nagyra magával. Holott, köze nincs ennek hozzá.

[link]

Lehet olvasni.

2020. máj. 7. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!