Normalis, hogy nem erzem magamat ertelmiseginek?
Tavaly januarban fejeztem be az egyetemet egy mernoki karon, de ennek ellenere nem erzem azt, hogy ertelmisegi lennek.
En vagyok az elso diplomas a csaladban, szuleim szakmunkasok voltak es ugy erzem, hogy hiaba ez a diploma meg a vegzettsegemnek megfelelo munka, mintha nem jelentene semmit az egesz.
Normalis hogy egy komolyabb egyetemet vègzett majdnem férfi ilyen ostoba kèrdést tesz fel????
En is elso diplomas vagyok a csaladban. Full magam finansziroztam stb
Igen en ertelmisegi vagyok.
Nem a diplomától leszel értelmiségi, hanem a műveltségtől.
Olvass, járj színházba, kiállításra stb.!
Talán mert a mérnök nem az a tipikus értelmiségi / civil stb amire gondolsz a szó hallatán. :D Yep diplomás de attól még erősen műszaki beállítottságú ember ami meg nem diploma függvénye [ahogy az értelmiségi sem a diploma függvénye hanem az attitűdé ami mondjuk nyilván egyetemen ragad rá az emberre].
Én még bőven egyetemen vagyok de minden további nélkül értelmiségiként határozom meg magam. [Történelem MTA hiányában éhendöglés specializáció. XD XD XD]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!