Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Te ertelmiseginek tartod magad?

Te ertelmiseginek tartod magad?

Figyelt kérdés
Ha igen miert?

#Ertelmisegi
2020. máj. 6. 23:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Nem vagyok hülye gyerek, inkább ezt mondom. Meglátom mindenben a lehetőséget. Pl ebből lett sok pénzem - jó ötleteim voltak amiket megvalósítottam.

Így jutottam feljebb és feljebb a létrán. Nem vagyok hülye mert sok dologról órákug lehet velem beszélgetni, képes vagyok 5-10 kimenetelt, szemszöget is számításba venni egy egy dolognál.

Meg megvan az alapműveltség illendő része. De nem jelentem ki egy az egyben magamra mert pl a Himnuszt nem tudom kívülről (mármint az egészet), nem tudom mikor volt Mohács, stb. Kinek mi az értelmiségi. Talán részben az vagyok.

2020. máj. 6. 23:25
 2/13 anonim ***** válasza:
77%

"Az értelmiség egy társadalmi réteg. Az értelmiségi általános értelemben szellemi pályán dolgozó embert jelent."

Igen.

2020. máj. 6. 23:26
 3/13 anonim ***** válasza:
71%
Inkább valahová az értelmiségi és a proli közé lőném be magam. (Egyetemista vagyok, nem dolgozok még semmilyen pályán.)
2020. máj. 6. 23:40
 4/13 Metionin ***** válasza:
100%
Ha az értelmiségi a szellemi munkát végző embert jelenti, akkor igen, hiszen szellemi munkát végzek. De nem tartom afféle kasztnak vagy ilyesmi. Nem szeretem a kifejezést, mert sokan keverik magával az "értelmes" fogalmával.
2020. máj. 7. 00:13
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok az, de folyamatosan képzem magam gyakorlati dolgokban
2020. máj. 7. 01:32
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

Lol

Nem

2020. máj. 7. 06:45
 7/13 anonim ***** válasza:
75%

Igen.

2 (lassan 3) diplomám van és szellemi munkakörben dolgozom. Illetve van igényem olyan dolgokra, amiket jellemzően az értelmiséghez társítanak (alkotás, igényesség, kultúra, tudás).

Azt viszont nem szeretem, mikor valaki azzal gúnyolódik, hogy "pErSzE tE ÉrTeLmIsÉg vAgY", mert néha iszok alkoholt, káromkodok, tudok hülyéskedni és nem vagyok echte sznob. Nagyon sok ember azt hiszi, hogy ezen múlik. De nem. Az értelmiség szellemi munkát végez és igénye van szellemi értékek befogadására is, ami akár a szórakozást is szolgálhatja.

2020. máj. 7. 09:36
 8/13 anonim ***** válasza:
78%
Nem tartom magam annak, mert nincs magas iskolai végzettségem illetve nem dolgozom szellemi pályán. Szavazni el szoktam menni, szeretek a politikáról beszéni és szeretek tanulni róla. Az "értelmiségi" mint társadalmi réteg egy olyan dolog, hogy nem úgy leszel az, ha annak tartod magad. Mint a gazdagok rétege. Egy kívülálló is meg kell tudja mondani, hogy gazdag vagy-e vagy sem mert vannak meghatározott feltételei.
2020. máj. 7. 10:24
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz kérdés az én esetemben. Két diplomám van, szeretek olvasni és tájékozódni, az alapműveltségem is megvan, de nem mélyedek el minden területen. Például a klasszikus zenéket felismerem, a nagyobb műszerzőket ismerem, de hallás alapján fogalmam sincs, hogy kinek melyik szimfóniája vagy C moll műve. Ugyanez igaz az operára is.

Más területek, amelyek érdekelnek azokról többet tudok. Ilyen például a képzőművészet, építészet.

Jelenleg irodai munkát végzek, de nagy szellemi kapacitásokat nem emészt fel. Emellett otthon van időm törni a fejem. Viszont kiemelkedően magas a jövedelmünk közösen, amit forgatunk és vannak céljaink. A pénzkereset sok energiát felemészt. Nos, talán az vagyok, de nem klasszikus értelemben.

2020. máj. 7. 11:56
 10/13 anonim ***** válasza:
Ja! Ufff!
2020. máj. 7. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!