Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Téged mennyire befolyásol egy...

Téged mennyire befolyásol egy általad követett ideál az Instagramon? Okoz bármiféle komplexust, hiányérzetet, irigységet? Szeretnél rá hasonlítani?

Figyelt kérdés
2020. máj. 6. 13:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Semennyire, mert nincs Instagramom, nem nézegetem mások fotóit, yt-n sem követek senkit. Nem vagyok én bárány, hogy kövessek bárkit is és önbizalomhiányos sem, hogy másokhoz hasonlítgassam magam.
2020. máj. 6. 13:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Kinőttem már abból, hogy mindenféle idegen embereket idealizáljak, pláne egy olyan teljesen hamis és hazug világban, mint ami az Instán van.

Akiket követek, azoknak szeretem a munkásságát és valamilyen pluszt hoznak az életembe.

2020. máj. 6. 13:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 18 év fölött már ciki az ilyesmi.
2020. máj. 6. 13:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Olyan embereket követek, akik valamiben példaképek számomra, pl művészeket, fotósokat, zenészeket, orvosokat. Semmilyen komplexus nincs bennem, tisztelem őket a teljesítményük miatt, de nyilván ők sem így születtek, hanem keményen dolgoztak a sikereikért, mindenki előtt ott a lehetőség, hogy a nyomukba érjen.
2020. máj. 6. 14:02
 5/7 anonim ***** válasza:
32%

Volt pár igen, akire szerettem volna hasonlítani. Például Kimberly French ilyen volt és Britanny Perille is. Olyan hihetetlen testük van, hogy a sok edzés ellenére szarul éreztem magam mindig, mikor néztem a képeiket, videóikat. Aztán ahogy tájékozódtam, hogy mi kell ehhez, rájöttem, hogy ilyen áron nem kell. Naponta általában kétszer edzenek, csomó olyan ételt esznek, amit türelmem sem lenne elkészíteni meg pénzem sem megvenni, ráadásul úgy érezném, hogy nem élek. Hogy nem csinálhatok semmit, mert reggel-este/délután kötöttség, a kaja is extra idő meg minden. Nekik tényleg erről szól az életük. Nekem meg nem az insta a munkahelyem, dolgozom, a második diplomám van folyamatban, néha szeretek meginni egy pohár bort vagy valami szénhidrátdús ételt enni. Persze, odafigyelek... Rendszeresen edzek heti 4-6x, rendesen étkezem. De ez kevés ahhoz, hogy úgy nézzek ki. Szóval úgy érzem, hogy a jelenlegi életmódomban az elérhető legjobb vagyok és ha olyan lennék, mint ők, akkor nem szeretném a vele járó életmódot annyira, hogy boldogabb legyek mint most.

Ugyanez igaz a sminkre is. Vannak lányok, akik ilyen "selymesek", tökéletesek. Rájuk is akartam hasonlítani, ünnepnapokon sikerült is. De kellemetlenül érzem magam egy több réteges sminkben, nem tudok rá vigyázni, nincsenek olyan minőségű kozmetikumaim akkora mennyiségben, sajnálom is rá a pénzt, az egyik lány, akit követtem, botoxolt is és az orrát is megműttette... Nekem meg ez túl nagy ár azért... Akinek az jobban tetszik, annak nem én nem vagyok elég jó, hanem nem engem keres, hanem egy teljesen más típusú lányt.

Meg aztán ott a retus is, nem kell mindent elhinni...

Szóval igen, néha rosszul érzem magam emiatt, de belegondolva mindig rájövök, hogy én jártam jobban a saját értékrendem szerint. Persze, szépek és valaki számára jobban néznek ki, de én úgy érzem, mást akarok képviselni és mással akarom tölteni a napom nagy részét. Nekem a sport hobbi, a kaja valamilyen szinten élvezet és közösségi tevékenység is, a pénzem nem akarom olyan dolokra költeni és úgy érzem, sok más dologban meg magasabban vagyok, mint ők. Szóval nem érzem magam tőle rosszul. (:

2020. máj. 6. 14:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem követek rutinszerűen olyat már, ami triggerel, esetleg felerősíti az amúgy is durva kisebbségi komplexusaimat. Inkább követek olyan embert, aki inspirál, művészeket vagy olyan oldalakat, amik inkább a humorra helyezik a hangsúlyt. Irigykedni mindenki szokott, néha elfog engem is, de túl kell rajta lendülni, igaz ez nehéz. Megtanultam, hogy az olyan oldalakat, embereket ki kell írnom (leállítani a követést), ahol/akik erősítik az önbizalomhiányomat.
2020. máj. 6. 17:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Sem hiányérzet, sem irigyság. Én képzőművészeket követek, mert inspirálnak.
2020. máj. 7. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!