Miért gondolják sokan, hogy a Villő férfinév?
Figyelt kérdés
Úgy hangzik? Vagy emlékeztet valamire/valakire?2020. máj. 4. 15:43
21/30 1112 válasza:
#18. válaszoló vagyok, meg se fordult a fejemben, hogy ez esetleg lánynév lehet (, mikor nekem olyan egyértelműen férfias.) amikor anno láttam a naptárban olyan 13-14 éves koromban, amikor az összes nevet, akkor amikor benne volt , kiírtam belőle. Még ennyivel kiegészíteném a kommentemet .
22/30 1112 válasza:
*úgy csináltam, talán a gyerekeimnek is gondolkodtam névben majd, ha lesznek egyszer, de talán főleg akkor még történeteimbe kerestem szereplőneveket, akkor kreatív korszakomat éltem ; és akkor úgy volt, hogy volt két adatkiemelőm, és a lányneveket rózsaszínnel húztam ki, a fiú neveket narancssárgával.És volt olyan, ahol menet közben jöttem rá, hogy a másik, az mind a két színnel ki volt jelölve; Villő egyértelműen narancssárga volt, Gertrúdot is egyértelműen húztam ki narancssárgával, Ármint meg egyértelműen rózsaszínnel. :):)
23/30 anonim válasza:
Nekem Villon jut róla eszembe, és azért.
24/30 anonim válasza:
Vili+Jenő=Villő:D
Nekem tényleg férfias hangzása van.Valahogy az "ő" miatt.Mondjuk régen a Hedvigre is azt hittem férfi név:)
25/30 anonim válasza:
Én a Medárdra hittem, hogy női név.
26/30 anonim válasza:
Mert sok a műveletlen ember. Pl. Irnik is ismeretlen nem egy embernek. Nem ártott volna jobban odafigyelni ének, magyar, töri órán. Ugyanis ezek általános iskolai tananyagok, még csak nem is egyetemi.
27/30 anonim válasza:
Még valami. A Villőt Kodály Zoltánhoz lehet kötni.
28/30 Ignis Subdialis válasza:
Mondták hogy olyan is van, hogy a másik még életében nem hallotta a Villő nevet, konkrétan le kell betűzni bemutatkozáskor, mégis az a reakció, hogy "ez nem férfinév"? Tehát most hallja először, látja hogy nő viseli és mégis azon tűnődik, hogy férfinév-e. Erre varrj gombot.
29/30 anonim válasza:
Vannak nevek amik ritkábbak, illetve a csengésük miatt a másik nemre asszociálnak róla. Én pl. vagy 10 éven át azt hittem hogy a Hedvig férfi név. A Jácintra meg azt hogy női (ugye van ilyen virág is). A Villő az egy ilyen fekete lő nálam, fifti-fifti, ha nem tudnám melyik nemhez tartozik gondban lennék a tippeléssel.
30/30 anonim válasza:
29 vagyok, most látom hogy 24# is azt hitte hogy a Hedvig férfinév, akkor megnyugodtam nem vagyok egyedül. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!