Miért gondolják sokan, hogy a Villő férfinév?
9, Na, a Hedvig viszont sokáig megtévesztett, egy bizonyos varázslós mesében olvasva sokáig férfinévnek hittem kamaszként. :)
11-el értek egyet egyébként, a női nevek nagyon nagy része végződik A-ra. Az Ó, Ő pedig inkább a férfineveknél jellemző.
Egy világ dőlt össze bennem *írja, miközben megtudja, hogy a Villő és a Kincső férfinév.*
Először én is arra gondoltam, hogy a Vilmos névre hasonlít túlságosan, vagy, hogy férfias hangzású... de elolvasva a kommenteket, tényleg abban lehet az igazság, hogy ó-ra, ő-re inkább férfinevek végződnek.
Olyan, mintha a Vilmos becézett alakja lenne.
Nem jó név a Villő, nem adném a gyerekemnek 😕
Kiírtam az anyakönyvezhető nevek közül az ő-re végződőket. [link]
Férfinevek: Bedő, Bekő, Benkő, Benő, Csegő, Csekő, Dezső, Ernő, Gedő, Gergő, Gerő, Győző, Kesző, Regő, Szecső, Üllő
Női nevek: Emő, Enikő, Ividő, Kincső, Szellő, Szerkő, Szüvellő, Villő, Zengő, Zenkő
Lehet hasonlítgatni, hogy a soha nem hallott nevekről el tudjuk-e képzelni, hogy férfi/nő viselje...
Namost, ha elhagyjuk azokat a neveket, amiket valószínűleg egy vagy egy ember se visel az országban, akkor kb. egyensúlyban van a kettő.
Itt egyébként írtak jó tapasztalatokat a Villőről: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb.. Az az 1-2 Villő, akit ismerek, nagyon szép, bájos nőies nők/lányok, és annyira illik hozzájuk ez a lágy dallam v-i-l-l-ő, a kemény és férfias, ami az életben nem jutna eszembe róluk, de ők is mondták már hogy néha amikor bemutatkoznak, akkor a másik lesápad és közli, hogy eddig azt hitte hogy ez férfinév.
*Ja meg még az Adélra meg a Hedvigre rácsodálkoztam anno:)
Meg amúgy elvileg van egy ilyen régi magyar női név, hog Boá:) Egy műsorban volt egyszer ez a kérdés, hogy válasszák ki a női neveket a felsorolásból. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!