Hogyan lehet palástolni ha az embernek hirtelen sok pénze lesz? Ha szeretne mellette kényelmesen élni, akkor elkerülhetetlen hogy látszódjon is, nem?
Most gondolok 50.000 körüli karórára, olyan ruhaszettre ami eyben mondjuk 100.000 forint, új autóra, a ház drága berendezésekkel történő berendezésére, így tovább.
Ezeket olyanoknak tartom amik (nekem) kellenek a kényelmes élethez. Ilyen módon viszont elkerülhetetlen hogy ne robbanjon be az ismerettségi körben az, hogy biztos bűnöző vagyok vagy valami - jó hazai mentalitásunkhoz méltó viselkedésünket hűen szolgálva.
Nem nyertem a lottón sajnos, csak elméleti kérdés.
Mondjuk nem úgy vásárolsz, hogy kifelé látszódjon az értéke, hanem, hogy a minőséget fizikai valójában érzékeld. Pl. lehet úgy öltözködni, hogy nem két négyzetméteres márkajel van a pólón, hanem kifejezetten nívós, jó minőségű darab, de nem hivalkodó. Ahogy lehet szolidabb autót venni full-full extrázva egy fapados, de feltűnő áráért is. De ugyanez igaz a lakhatásra is. Nem feltétlenül kell 300 nm palotát építeni, lehet 100 nm-es prémium anyagokból, prémium minőségben építkezni, amiről kutya nem mondja meg, hogy olyan sokba került, csak te érzékeled a minőséget.
Nyilván ha eddig a Suzukiban szívtad a szűrő nélküli szofit, akkor ez sem járható természetesen.
Tehát azért akarná palástolni hogy nehogy megszóljanak? Soha nem élveznéd csakazért higy a többiek nehogy megszóljanak? Hacsak nem kollégák az ilyen irigy embereket érdemes elkerülni, mert soha nem fognak örülni a sikereidnek.
Attól függ mennyi pénz, de ha sok én úgy csinálnám ahigy 11-es mondta, de csak azért mert alapból nem szeretem a feltünést. Én is ismerek ilyen embereket. Nehogy azt hidd hogy minden ember akinek van pénze szalad a boltba menő
feltűnő cuccokat venni csak azért hogy megmutassa. Sokszor látok embereken nem feltünő de nagyon minőségi ruhákat, amibol egy darab kerül annyiba mint ami tetőtől talpig rajtam van. Mondjuk ha megnyered a lottót megváltoztak a problémáid is. Ha pl egyszerű munkás barátaid vannak akkor hülyén nézne ki pont nekik panaszkodni hogy nem tudod eldönteni mibe tedd a millóidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!