Kicsúszott a lábam alól a talaj és teljesen elvesztettem a kontrollt. Mit tehetnék?
Röviden a háttér: nagyon szegény csalódból származom, egy pici falucskából. Már gyerekkoromba eldöntöttem, hogy nem leszek olyan szegény mint a szüleim. 29 éves koromra sikerült elérnem, hogy önerőből lett egy 2 szintes házam és volt már 5 autóm, mind Mercedes vagy Audi. Olyan vagyok / voltam, hogy a falon is átmegyek azért amit szeretnék, rendkívül makacs és maximalista.
Most viszont egy ideje szétestem. Teljesen. Úgy alakult, hogy eladtam az autómat. Nem egyszer volt már ilyen mint írtam, de most valami történt bennem és nem tudok talpra állni. Anyagilag szörnyen vagyok, nincs autóm, nincs normális telefonom, nem megy a munka, egyszerűen nincs lelki erőm, amibe pedig belekezdek, akár csak egy számítógépes játék, rosszul alakul. Kezdek idegroncs lenni. Ez nem én vagyok. Olyan szerencsétlenül alakul minden és nem tudom mit tegyek, hogy fejben újra helyre tudjak állni, mert addig biztosan nem fog változni semmi.
Szerintetek?
29 L
Mivel kerested meg az emlitett osszeget es birodalmat es mi az ami miatt mar nem mukodik?
El kell dontened, hogy teljesen valtanod kell vagy eleg ha megvaltoztatod az eddigi business-et?
Az a baj, hogy info nelkul nem lehet segiteni. Az hogy meg vagy roppantva egy dolog, nyilvan az egesz helyzet a vilagban a virussal csak egy raadas.
Neked kell talpra allnod es megtervezni, hogy mit csinalj es hogyan tovabb.
Pénzügyi területen végeztem. Bankár voltam sokáig üzleti ágon illetve 3D Grafikus vagyok.
Egyszerűen ülök a gép előtt és nézek ki a fejemből. Mint aki nem tudja, hogy kell nekiállni.
Figyelj, 29 éves létedre rengeteget letettél már az asztalra, keményen hajtottad magad, szerintem megfáradtál, és ez teljesen normális és érthető.
Ne ostorozd magad, ez a tested, elméd jelzése. Mindenkinek kell néha egy kis pihenő, különben kiégünk. Nézz utána, hogy kiégés vagy burn out syndrome.
Pihenj, ne legyenek egy darabig elvárásaid magaddal szemben, legyél engedékenyebb magaddal és egy idő után biztosan visszajön a motiváció!
Köszönöm szépen a sok kedves és támogató kommentet.
Utána olvasok a kiégésnek és lehet tényleg megpróbálok pihenni. Teljesen kikapcsolni.
Gondoltam már a pszichológusra én is. Mostanában egyre többet, hogy lehet tudna segíteni. Lehet ezt is megpróbálom.
Köszönöm szépen a segítséget!
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy Buda elit részén nőttem fel. Kérdező, ezt teljesen jó szándékkal írom, hogy még mindig van benned valami, ami nagyon jellemző azokra, akik szegény családból származnak, viszont ha már ilyen magas célokat tűztél ki magad elé, akkor ezeket le kell vetkőzni. Az ambíciód meg tehetséged valószínűleg megvan hozzá, úgyhogy fel a fejjel! Na szóval:
Abból vezeted le az identitásodat, hogy mekkora házad meg milyen márkájú autód van (meg hol voltál nyaralni, meg milyen márkájú a ruhád, meg hova jársz étterembe...). Ez nagyon szegényes gondolkozás!!!
Nem ciki, ha 29 évesen nincs két szintes házad meg nem az ötödik Mercedesed van a feneked alatt. Akkor már inkább legyen két lakás, egy neked meg a párodnak, a másikat meg kiadni albérletbe, nem? (Vagy ha van jobb befektetésre ötleted, akkor meg az!) Mercedest meg akkor vegyél, ha nem fogsz rászorulni a következő évben, hogy eladd!
Ez egy egyszerű mém, de nagyon fején találja a szöget! A jobb oldali követi a divatot, a baloldali meg diktátlja! A jobb oldali a baloldali konzumidiotizmusából él!
A márkák meg luxus helyett a szellemi térben és/vagy kutlurális térben keress értékeket meg identitást! Nagyobb elégedettséggel tölt el, mint egy hatodik Mercedes, és több pénzed marad befektetni! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!