Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek mi az amit egy...

Szerintetek mi az amit egy embernek illik tudnia?

Figyelt kérdés

Nem csak az alaműveltségre gondolok. Olyanokra is mint pl az óra leolvasása kapásból, biciklizés esetleg, olvasható kézírás, meg ilyenek.

Tudtok ilyet? Nektek van ami nem megy az ilyen "alap" dolgoz közül?

Pl nekem sosem lett tanítva a mutatós óra olvasása, ezért baromi lassan olvasom le.

2020. ápr. 27. 06:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nekem is vannak gondjaim az analóg órákkal (én megtanultam régen, de aztán sosem hordtam ilyet, így nem állt rá a szemem, egyesével értelmezem a mutatókat), de nekem ebből még nem volt problémám, az exbarátom jókat derült rajtam, meg én is önmagamon. De nem éreztem késztetést, hogy begyakoroljam. (Egyszer lehetett volna kínos, amikor angol tanfolyamon kaptunk egy feladatot, amiben fel kellett írni az analóg órák mellé, hogy mennyi az idő, és már mindenki végzett, mikor én még csak párat oldottam meg - holott gyors szoktam lenni -, de azt is elütöttük humorral.)

Nem tudok fütyülni.

Nem tudom automatikusan, hogy melyik a jobb, vagy a bal kezem. (Mindig végig kell gondolnom, hogy "na melyikkel írok?")

Nincsenek meg a történelmi dátumok, még azok sem, amiket tudni _KELL_ ahhoz, hogy ne szerepelhess az Észbontókban.

2020. ápr. 27. 20:59
 12/14 anonim ***** válasza:
Mi az mutatós óra? Ami római számokkal van? A római számok ismerete például olyan, amit illik ismerni, illik tudni leolvasni. Ha kéred, megírom magánban, hogyan megy, de vannak olyan könyvek, amikből a legfontosabb dolgokat meg lehet tanulni, például: Illemtankönyvek, vagy Operák könyve, Hangversenykalauz, amikből meg lehet ismerni a főbb operákat, a főbb komolyzenei darabokat és zeneszerzőket, vagy van könyv összefoglaló, rövid a Bibliából, van olyan, hogy Biblia gyerekeknek, stb.
2020. ápr. 28. 17:30
 13/14 anonim ***** válasza:
Általában ki ehhez ért jobban ki ahhoz, azért vagyunk különbözőek. De az életben sok mindenben el kell tudni igazodni, ha önálló életet élsz saját családod lesz és a hivatalos ügyeket el tudd intézi.
2020. ápr. 28. 18:23
 14/14 anonim ***** válasza:
Például azt, hogyan kell enni késsel-villával. Nem csak a villával bökdössük az ételt. Illemtankönyvekben ez is benne van.
2020. máj. 9. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!