Hisztek abban, hogy mi emberek a gondolatainkkal (is) valóságot teremtünk?
Az emberek képesek teljesen önálló valóságokat teremteni önmaguk számára a gondolataikkal. Pl. egy üldözési mániás számára az egész világ róla szól és neki akar ártani, még az ég is azért kék, hogy őt bántsa. Vagy ha állandóan leértékeled önmagadat, mindig a háttérbe vonulsz, akkor egy idő után annyira eltűnsz az emberek látószögéből, hogy tényleg láthatatlanná/ jelentéktelenné válsz a környezeted számára. Sokan gondolják azt, hogy "természetesek", miközben az önmagukról való képük határozza meg azt, ahogyan viselkednek és ha ott van egy-két tévhit (hogy én ilyen vagyok, olyan vagyok), akkor az valamit torzítani fog a normál viselkedésen és arra reagálni fog a környezet.
Tehát a gondolatok és érzések nemcsak a valóság észlelését módosítják, tehát már eleve más valóságot teremtenek az észlelőnek, de még a külvilágot is befolyásolják, hogy az másképp reagáljon rájuk. Sokszor ez a reakció pedig pont megerősíti azokat a gondolatokat és érzéseket, amik megszülték őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!