A könnyebben megfogalmazható egyszerűbb üzeneteket könnyebben elfogadják igazságnak az emberek?
Szerintem nem.
Ha pl én annyit mondok egyszerüen, hogy hülye szemét a tanár, automatikus reakcio hogy cáfolják, kétkednek.
Nem pont ebben a fiktiv példában, de nekem pont az tünt fel higy egyszerübben megfogalmazott üzenetek tagadást váltanak ki, ezért én gyakorta rávezetést alkalmazok azaz joformán a másikkal mondatom ki amit én érzek a fenti példánál maradva pl igy:
Elmesélem részleteiben pl mi volt a feladat, mennyit törtem magam rajta, hogyan gondolkodtam, az eredmény mi szerint megfelelö, mi támasztja alá, aztán kifejtem, hogy a tanàr mikben mond ellent önmagának, vagy hogy másra terel, vagy olyan alapokon mond ellent, ami abszurd, szépen vezetgetem a fonalat, a hallgato fél megèrti a lényegèt a mondandomnak, átlátja a történetet, ö is kiakad rajta ès igazábol ö mondja ki hogy ez nem normális hülye.
Legyen az bármilyen történet, konfliktus, igy tudják megérteni csak mások.
Nekem pl folyamat nehézsèget okoz hogy a családomban van egy alapvetöen rosszmáju, konfliktusokat kavaro mindent kiforgato családtag aki kivülröl nézve pl nagyon kedves, tündèri. Ès mivel a barátaim elött is probált már nem egyszer kamuzásokkal szándèkosan megszégyeniteni, meg családi vacsorákon, igy alapbol utálom, de a baràtaim ha ennyit mondok csak rola hogy aljas sz.rkeverö valojában, mindig el kezdik vèdeni hogy nemhiszik mert milyen kedves nekik semmi bajuk vele èn drámázhatom tul csak. Erre annyit szoktam mondani te nöttèl fel a közelében vagy én?
A kapcsolataimba is be akar kavarni csak ugy es mindig az aktuális barátom is ellenemben veszi vèdelembe es alapvetöen nagyon sok esetben ilyenek miatt a párkapcsolati összetartást sem érzem.
Ezzel, amikor pl a szerelmed ellenedben védi az ellenségedet, vagy ellenedben ad neki igazat stb, mai napig nem tudok megbirkozni azaz nem tudom azt èrezni hogy a párom a szövetségesem oltalmam lenne aki segit neha a bajban, vagy kiállna mellettem.
Milyen már ez tenyleg hogy reflexböl, az mellè állnak az emberek, csupán felületes ismeretsèg alapjàn, ugy, hogy nem ismerik az igazi arcàt, ès csak a külcsint látják, aki a párjuk ellen van?
Egyszerü mondatokat nem fogadnak el az emberek automatikusan ellenvéleményezik. Nekem ez tünt fel.
Én is azt vettem észre. Eleve az egyszerű üzenetek, életigazságok nagy népszerűségnek örvendenek. Mert nem kell gondolkodni rajtuk. Olyan logikusnak tűnnek. Pl: aki nem dolgozik ne is egyék. Rövid lényegretörő.
Az emberek nem érzik a késztetést, hogy megvizsgálják miért nem dolgozik az illető, mi történt, illetve a másik oldalról, aki dolgozik és mégsincs olyan helyzetben hogy ehessen.
Szóval én igazat adok a kérdezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!