Szerintetek meddig fajulhat a COVID-19 helyzet? Mekkora lehet a bűnözés, hova "süllyedhetnek" az emberek?
Olvastam egy cikket, hogy a mélyszegénységből élő falvakból fognak feljönni az emberek. :D oké, de Borsodban eddig is mélyszegénységben éltek és eddig is abból éltek, hogy másokét elvették (azaz a többség, nem mindenki). Ez mindig is így volt.
Én remélem, hogy akik most elveszítették az állásukat, azok találnak hamar munkahelyet, mert szeretnének dolgozni. Aki dolgozni akar, az fog is és nem fog elmenni betörni. A céghez, ahol dolgozom, jelenleg túlkínálat van diplomás takarítókból. Ami szomorú, de mégis találnak munkahelyet, még ha átmenetileg is.
Ha nekem is megszűnne a helyem, akkor elmennék árufeltöltőnek vagy takarítónak és nem fojtanám meg a szomszédot 1 kg kenyérért. Szerintem ehhez hajlam kell és olyan habitus, ahol nem számít az, ha betörésért ülsz 1 évet a böriben, mert ha kiengednek úgyis onnan folytatod, ahol abbahagytad. Nem hiszem, hogy normális ember el fog menni kirabolni másokat. Aztán a fene se tudja, ha nagyobb szar lesz a munkahelyek terén, akkor lehet msglepődünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!