Akik most is dolgozhatnak (nem a kiemeltem veszélyeztetettekre gondolok: egészségügy, kereskedelem, stb), sokan közülük miért vannak úgy eltelve magukkal, most a járvány idején?
Jól járnak? Dolgozhatnak kockázati helyzetben, többnyire megfelelő védőfelszerelés nélkül. Nem tudhatják, mikor visznek haza valamit az olyan ügyfelektől, akik csak simán leszarják a tilalmakat, és unatkoznak a túl sok szabadidejükkel.
Szerintem ez nem annyira irigyelni való.
Az idézett mondat pedig nem azt jelzi, hogy el vannak telve magukkal, hanem védekezésre való felszólítás: ő nem maradhat otthon, de te, aki igen, maradj a seggeden helyettük is, így sem őket, sem másokat nem sodorsz ok nélkül veszélybe.
Bocsi, de ez nagy rosszindulatú kérdés és nem esett jól nekem.
Apum villamosvezető, kb a veszélyeztetett korosztály és krónikus betegségek.
Igenis kitettek ők, rengeteg emberrel találkoznak és semmilyen vagy nem feltétlen elégséges védelmet kapnak.
Az idézett mondat figyelemfelhívás...
Nekem is dolgoznom kell, fokozottan veszélyes helyen. Mégis hányingerem van attól, amiről a kérdező beszél. Meg a profilképüket állítják át hogy "én nem tehetem meg hogy otthon maradjak"....tényleg rosszul vagyok tőle.
Szerencsére a családban mindenkinek megmaradt a munkája. Jobban sajnálom azokat, akik elvesztették és nem tudják megoldani a gyerekük ellátását.
Valaki meg arra veri a mellét, hogy otthon fekszik és unatkozik. Na most akkor?
Mindenki hazamenne, nem lenne holnap kenyér, őket is meg kellene becsülni.
Nem is értem a kérdést.
Ha nem küldi haza a munkahelye, vagy nem állítja át távmunkára, akkor megy és csinálja, mint eddig.
Nem maradhat otthon? Eddig se maradhatott, mert kirúgták volna. Ill. most is, meg eddig is felmondhatott volna, és akkor otthon maradhat. Csak akkor nincs miből élnie.
Ezen nincs mit magyarázni: dolgozni kell, hogy megéljen az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!