A szívemre vagy az eszemre hallgassak?
Kedves válaszolók! Egy tanácsot szeretnék kérni tőletek továbbtanulási kérdésben.Félbehagytam egy főiskolai képzést első félév után és dolgozom 6 órában asszisztensként egy cégnél.Mindenképpen szeretnék továbbtanulni. Felsőfokon beszélek angolul,kb. 400 pontom van. A szívem szerint valamilyen EÜ-s szakmát tudnék magamnak elképzelni,imádok emberekkel foglalkozni,nem szeretem a monotonítást.Az orvosihoz sajnos kevés lennék... A családom szerint végezzem el a kereskedelem és marketing/ilyen területen vagyok asszisztens/ vagy emberi erőforrások szakot. Jobban megélnék belőle és kamatoztatni tudnám az angol tudásom.Bár matekból mindig hármas voltam. Ti mit tanácsoltok?Az eszemre vagy a szívemre hallgassak? Milyen szakot tudnátok még ajánlani? Amúgy a dentálhigiénikus szakma érdekelne Eü-n belül,ismerősöm is van ezen a területen.
Köszönöm! Szép napot!
Ez tényleg csak az én véleményem, de én a szívemre hallgatnék. Dolgoznod kell életedben jó pár évtizedet, nem mindegy, hogy valami olyasmit választasz ami kedves a lelkednek, vagy valami hasznosat a pénzért.
Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy az EÜ-ben nagyon alacsonyak a fizetések, a megbecsültsége sem túl magas.
Illetve az is, hogy rengetegen jelentkeznek kereskedelem és marketingre (ide egyébként szerintem fontos a matek, ez egy gazdasági szak) és emberi erőforrásokra is. Szerintem sok ember nem tudja mi érdekli igazán, ezért is jelölik be ezeket a szakokat, mert ezekkel elméletben könnyen meglehet gazdagodni. Államilag támogatottra, hogy bejuss, rengeteg kell tanulnod, ugyanis a kereskedelem és marketing 448 pont, amihez majdnem tökéletes érettségivel kell rendelkezni.
Azt javaslom, gondold át mit szeretnél igazán, esetleg Angliában, vagy angol nyelvterületen megpróbálhatnád az EÜ-s pályát, szerintem ott jobban megfizetnének, s olyasmit csinálnál amit valóban szeretsz :)
Kedves utolsó hozzászóló!
Köszönöm szépen a hozzászólást,én is gondoltam már erre.Bár most elég sokat kell segítenem a családomnak,van egy autista kisöcsém is.Külföldre nem tudnék kiköltözni,nem lenne szívem itt hagyni a családot.Bár,ha úgy hozná az élet,hogy javul a helyzetünk,megpróbálnám.Voltam már Londonban és imádtam :) Lenne pár köröm a családdal,de tudom,hogy beleadnék mindent a tanulmányaimba. Ők nagyon szeretnék a gazdaságit,mert ez ma piacképes.Pedig azon a területen még nagyobb a munkanélküliség..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!