Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A szívemre vagy az eszemre...

A szívemre vagy az eszemre hallgassak?

Figyelt kérdés

Kedves válaszolók! Egy tanácsot szeretnék kérni tőletek továbbtanulási kérdésben.Félbehagytam egy főiskolai képzést első félév után és dolgozom 6 órában asszisztensként egy cégnél.Mindenképpen szeretnék továbbtanulni. Felsőfokon beszélek angolul,kb. 400 pontom van. A szívem szerint valamilyen EÜ-s szakmát tudnék magamnak elképzelni,imádok emberekkel foglalkozni,nem szeretem a monotonítást.Az orvosihoz sajnos kevés lennék... A családom szerint végezzem el a kereskedelem és marketing/ilyen területen vagyok asszisztens/ vagy emberi erőforrások szakot. Jobban megélnék belőle és kamatoztatni tudnám az angol tudásom.Bár matekból mindig hármas voltam. Ti mit tanácsoltok?Az eszemre vagy a szívemre hallgassak? Milyen szakot tudnátok még ajánlani? Amúgy a dentálhigiénikus szakma érdekelne Eü-n belül,ismerősöm is van ezen a területen.

Köszönöm! Szép napot!

2014. jún. 20. 20:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

A családod tudja, hogy mennyi közgazdász nem talál állást és manapság túl sokan tanulnak ilyet? Szerintem nagyon jó matekosnak kéne lenned, hogy ki tudj emelkedni a tömegből.

Érzek lehetőséget abban amit felvettél, beszélhetnél az ismerősöddel, esetleg az ismerősöd meggyőzhetné a családod, ha emellett döntesz.

Bárhogy döntesz, legyen benne sikered!

2014. jún. 20. 20:53
 12/20 anonim ***** válasza:

Erről mi a véleményed?

[link]

2014. jún. 20. 22:45
 13/20 anonim ***** válasza:
Rengeteg magánfogászat van, ahol jól is kereshetsz, nem úgy, mint az állami szférában, és a nyelvtudásodra is szükség lesz. Olyan pályát válassz, amihez kedved van, az egész életedet az határozza meg, hogy hogy érzed magad a bőödben. Ne a családodnak akarj eleget tenni, ez a te életed.
2014. jún. 20. 23:19
 14/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok hasznos választ :) megerősített,amiket írtatok.beszélek a családdal és remélem belátják ők is majd a sok előnyét ennek a területnek.
2014. jún. 21. 05:54
 15/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! A dentálhigiénikus szakma a szíved csücske, de nem informálódsz eléggé alaposan. Már nem a fogászati asszisztens képzés ráépülése az a szakma, hanem önálló BSC szak lett. Idén hirdették meg először egyetemi alapképzés szinten ezt a szakot a Szegedi Egyetemen. A szakma kikerült az okj szakmák közül.

Erről itt informálódhatsz: [link] illetve itt a felvi honlapon is a szak: [link]

Ebből következik, hogy egyetemre kell menned eü. karra amit idén pótfelvételivel tehetsz meg fizetős képzésre ha meghirdetik a szakot, vagy jövőre tudsz jelentkezni. Az okj képzések hivatalos honlapját is ide linkelem, itt láthatod hogy milyen képzések vannak aktuálisan itt benne van összes indítható szakképzés, most már csak a klinikai fogászai higiénikus szakma lehet ráépülése a fogászati asszisztens képzésnek ami viszont nem azonos a dentálhigiénikus szakmával korán sem, csak hasonló. [link]

2014. jún. 21. 08:46
 16/20 anonim ***** válasza:

Szerintem egyik megoldás sem jó. Mindegyiknél kétséges, hogy lesz-e munkád egyáltalán. A fizetés pedig semmi esetre sem lesz magas.

Gazdaségi képzésből a pénzügy számvitel éri meg talán a legjobban. Eü képzés meg csak akkor jó, ha külföldön gondolkodsz. Mert ott legalább meg is fizetik és nem dolgoztatnak halálra éhbérért.

2014. jún. 21. 10:48
 17/20 A kérdező kommentje:
Budapesten élek,nem fogok Szegedre menni... Pesten pedig nincs ilyen a Sotén... Amúgy köszönöm a linkeket :)
2014. jún. 21. 13:26
 18/20 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy kedves utolsó,hogy mindenre ilyen negatív válasz jön a mérnök meg az orvos kivételével... Sajnos nem mindenki születik ilyen tudással.. Ahogy körülnéztem,nincs olyan szakma az országban amihez picit pozitívan állnának az emberek.És ez a rengeteg kivándorló... Sajnálom,hogy egyre ilyen irányba tart az ország...
2014. jún. 21. 13:31
 19/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező ha várost nem akarsz változtatni, pedig nem a világ legnagyobb dolga Szegeden egyetemre járni Pestről..van hétvége mag szünidő a képzés folyamán.

Akkor sokkal inkább a praktikum (vagy kötelesség) és a kényelem határozza meg az életedet, és nem az hogy te mit szeretnél csinálni a jövőben. tulajdonképpen akkor már le is tettél a dentálhigiénikus szakáról mert nincs Pesten ez a szak. Akkor igazán nem erre vágysz, mert ez fiatalon nem olyan mint mondjuk 35 évesen saját család mellett mondjuk nem költözhetsz le Szegedre csak úgy egyedül hétköznapokra az érthető..

2014. jún. 21. 15:03
 20/20 A kérdező kommentje:
ha rajtam múlna már most indulnék,ha olyan lenne a helyzetünk.. Pesten biztos a munkám,nem vagyunk gazdagok.és anya rengeteget van a kisöcsémmel egyedül,az ovi délig fogadja.nem tud mellette csak alkalmi munkákat válalni,plusz tényleg a szívem csücske a tesóm,ragaszkodik hozzám.lehet igazad van és azt kellene tanulnom,amit meg is tudok csinálni. És talán egyszer pesten is lesz ilyen szak...
2014. jún. 22. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!