A szívemre vagy az eszemre hallgassak?
Kedves válaszolók! Egy tanácsot szeretnék kérni tőletek továbbtanulási kérdésben.Félbehagytam egy főiskolai képzést első félév után és dolgozom 6 órában asszisztensként egy cégnél.Mindenképpen szeretnék továbbtanulni. Felsőfokon beszélek angolul,kb. 400 pontom van. A szívem szerint valamilyen EÜ-s szakmát tudnék magamnak elképzelni,imádok emberekkel foglalkozni,nem szeretem a monotonítást.Az orvosihoz sajnos kevés lennék... A családom szerint végezzem el a kereskedelem és marketing/ilyen területen vagyok asszisztens/ vagy emberi erőforrások szakot. Jobban megélnék belőle és kamatoztatni tudnám az angol tudásom.Bár matekból mindig hármas voltam. Ti mit tanácsoltok?Az eszemre vagy a szívemre hallgassak? Milyen szakot tudnátok még ajánlani? Amúgy a dentálhigiénikus szakma érdekelne Eü-n belül,ismerősöm is van ezen a területen.
Köszönöm! Szép napot!
A családod tudja, hogy mennyi közgazdász nem talál állást és manapság túl sokan tanulnak ilyet? Szerintem nagyon jó matekosnak kéne lenned, hogy ki tudj emelkedni a tömegből.
Érzek lehetőséget abban amit felvettél, beszélhetnél az ismerősöddel, esetleg az ismerősöd meggyőzhetné a családod, ha emellett döntesz.
Bárhogy döntesz, legyen benne sikered!
Kedves kérdező! A dentálhigiénikus szakma a szíved csücske, de nem informálódsz eléggé alaposan. Már nem a fogászati asszisztens képzés ráépülése az a szakma, hanem önálló BSC szak lett. Idén hirdették meg először egyetemi alapképzés szinten ezt a szakot a Szegedi Egyetemen. A szakma kikerült az okj szakmák közül.
Erről itt informálódhatsz: [link] illetve itt a felvi honlapon is a szak: [link]
Ebből következik, hogy egyetemre kell menned eü. karra amit idén pótfelvételivel tehetsz meg fizetős képzésre ha meghirdetik a szakot, vagy jövőre tudsz jelentkezni. Az okj képzések hivatalos honlapját is ide linkelem, itt láthatod hogy milyen képzések vannak aktuálisan itt benne van összes indítható szakképzés, most már csak a klinikai fogászai higiénikus szakma lehet ráépülése a fogászati asszisztens képzésnek ami viszont nem azonos a dentálhigiénikus szakmával korán sem, csak hasonló. [link]
Szerintem egyik megoldás sem jó. Mindegyiknél kétséges, hogy lesz-e munkád egyáltalán. A fizetés pedig semmi esetre sem lesz magas.
Gazdaségi képzésből a pénzügy számvitel éri meg talán a legjobban. Eü képzés meg csak akkor jó, ha külföldön gondolkodsz. Mert ott legalább meg is fizetik és nem dolgoztatnak halálra éhbérért.
Kedves kérdező ha várost nem akarsz változtatni, pedig nem a világ legnagyobb dolga Szegeden egyetemre járni Pestről..van hétvége mag szünidő a képzés folyamán.
Akkor sokkal inkább a praktikum (vagy kötelesség) és a kényelem határozza meg az életedet, és nem az hogy te mit szeretnél csinálni a jövőben. tulajdonképpen akkor már le is tettél a dentálhigiénikus szakáról mert nincs Pesten ez a szak. Akkor igazán nem erre vágysz, mert ez fiatalon nem olyan mint mondjuk 35 évesen saját család mellett mondjuk nem költözhetsz le Szegedre csak úgy egyedül hétköznapokra az érthető..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!