Tegyük fel van egy személy, aki nagyon szimpatikus a számotokra. Tehát alapjáratban véve pont olyan modorú ember akivel meglenne a kellő összhang egy baráti kapcsolat kialakítására, azonban van egy hibája: rasszista
Elítéli a cigányságot, románokat illetve a négereket. Ha meglát sétálni vele szembe a járdán egyet, inkább átmegy a túloldalra és még számos erre utaló viselkedésről tesz tanúbizonyságot.
Nálatok az ilyennek van esélye BARÁTI kapcsolatra?
Igen, barátkoznék. A rasszizmus mindenkinek a magánügye.
2020. ápr. 20. 09:24
12/20 anonim válasza:
Nem, mert úgyis utálna. Negyedrészt román vagyok, negyedrészt szlovák, félig magyar. 🤷🏽♀️
És sok más dolgom is van, ami egy rasszista ember világképében maga a sátán lenne velem kapcsolatban. Jellemzően ezek az emberek ugyanis szexisták és más sztereotípiák mentén is elfogultak... Nem bírna elviselni 2 óráig sem.
2020. ápr. 20. 10:22
13/20 anonim válasza:
Nem.
2020. ápr. 20. 10:44
14/20 anonim válasza:
Nem, mert a barátság alapvető része, hogy el tudjuk fogadni egymás világképét. Én nem érzem jól magam ilyen emberek társaságában.
2020. ápr. 20. 10:50
15/20 anonim válasza:
semmikeppen se baratkoznek vele
2020. ápr. 20. 11:39
16/20 anonim válasza:
Azért azt szögezzük le, hogy a cigányok/romák (kinek mik) esetében a legtöbbször semmi köze a rasszizmushoz. Hiszen a rasszizmus külső jegyekről szól. A magyar társadalom, meg a viselkedésük, életvitelük miatt ítéli el őket.
Az sajnos részletkérdés, hogy a 99%uk olyan, amilyen. De ennek köze nincs a rasszizmusról. Csak a "rasszista kártya kijátása nyerő ütőkártya a problémák kendőzésére...
Lehet lepontozni (:
2020. ápr. 20. 15:49
17/20 anonim válasza:
Én simán barátkoznék velük.A pasim skinhead és nincsen vele bajom.En meghallgatom az ő nézetét és kommentálom is a mondandóját.En alapból nem vagyok se rasszista se skinhead mégis el tudom viselni.Nyilván ha velem van akkor nem csak erről beszélgetünk hanem a mindennapokról is.Ő utalja a drogokat a discokat meg az ilyeneket és én ezt is tiszteletben tartom.Es nem egy elmebeteg aki mindenkit szét ver az utcán aki cigó meg niga.Én alapból mindig is utaltam a cigányokat de nem tartom magam fajgyülölőnek ezért mert a magyarok 90%-a utalja őket ezért 20 emberből 8 rasszista lehetne.Sajnos az emberek nagyon előítéletesek az emberekkel ezért ha meglátsz egy bakancsos kopasz bomberdzsekis csávót azt egyből le nácizzák.Meg aki Kárpátiát hallgat az is fajgyülölő vagy mi?!
2020. ápr. 22. 00:09
18/20 anonim válasza:
Én nem vagyok rasszista de barátkozni lehet vele. Nálunk a családban senki se rasszista mégis a gyerekem fennhangon mondja, hogy az ember bőre színe fehér és most mit csináljak így kell elfogadni mert már 24 éveset nem bánthatok a nézetei miatt.
2020. ápr. 24. 06:01
19/20 anonim válasza:
mivel a én környékemen a roma népség elég igénytelen és utálatos ezért az idők során belém égett a rasszizmus és a barátaimba is és a 6000 lakosból alig van aki már nem utálja a cigányokat.
2020. máj. 12. 14:26
20/20 anonim válasza:
Nem, mert ellentétes nézeteink lennének és amennyire ismerem magamat, biztos veszekednénk és semmi értelme sem lenne a "barátságnak". Lehet számomra akármilyen szimpatikus egy személy, ha rasszista, ítélkező, homofób, akármi, megszakítom vele a kapcsolatot. Úgy hiszem, a mai világban nincs helye ilyennek, de ez a saját véleményem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!