Rasszista lennék?
Figyelt kérdés
Olyan fura, hogy nem akarok indiai David Copperfieldet latni? Vagy fekete Juliat? Fekete Hamupipoket?
Ez tenyleg rasszizmus?
2020. jan. 4. 16:23
1/5 anonim válasza:
Jobb lesz átgondolni a dolgokat, új idők jönnek.
2/5 anonim válasza:
Nem. Ez csak a képesség arra, hogy gondolkodj.
3/5 anonim válasza:
Egyáltalán nem az. Sok oldalon kifejtettem, hogy miért ártalmas és tiszteletlenség már korábban létező karaktereket átszínezni, és ehhez tartom is magam.
4/5 anonim válasza:
Szerintem mindenkinek joga van ahhoz, hogy azt nézzen, amihez kedve van. Ez nem rasszizmus. Akkor lenne az, ha pl egy indiai történetet filmesítenének meg indiai színészekkel és te ezt elleneznéd, de gondolom még nem indítottál hadjáratot az eszméletlen mennyiségben megjelenő bollywoodi filmek ellen. Amúgy szerintem is ízléstelen más etnikumú színészekkel újrajátszani jól ismert történeteket, direkt nem tudomást véve arról, hogy az eredeti műben nem így néztek ki a szereplők. Kb ugyanennyire ízléstelen lenne, ha egy afrikai bennszülöttekről szóló filmben fehérek játszanák a bennszülötteket.
5/5 anonim válasza:
Én is utálom, hogy ennyire erőltetik ezt. Kedvencem, mikor egy ázsia-fehér karakter, aki ráadásul a különösen sápadt bőréről volt híres, egyszer csak egy fekete színészt kapott. Ez miért jó????????? Ez pont, hogy ellenszenvet szül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!