Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek nagyrésze tényleg...

Az emberek nagyrésze tényleg ennyire haszonleső, érdekből barátkotó lelki toprongy?

Figyelt kérdés

Húsz éves, egyetemista srác vagyok. Már a gimiben feltűnt, hogy a pár barátom is csak azért barátkozott velem, hogy segítsek nekik ebben - abban. Erre akkor jöttem rá, hogy nem igazán hívtak el shova, illetve érettségi után se találkoztunk, kivéve egy srác, igazából ő az egyetlen barátom aki megmaradt gimiből. Egyetemen is kb ugyan ez a helyzet, érdekbeszélgetések velem, mert én vagyok az a srác akit érdekel is a szak amin vagyok, így elég sokan fordulnak hozzám hogy segítsek nekik ebben abban, de előtte azért megpróbálnak bevágodni nálam (sablon ismerkedős szövegek), viszont ha én szeretnék valamit, akkor általában elég nyögvenyelősen megy a dolog.

Megfigyeltem azt is, hogy a gazdagabb vállalkozók gyerekeinek is sokkal több, látszólag igaz barátai vannak, mint például nekem (alsó-közép osztály szinten élünk)

Szóval ha úgy nézzük, van egyetlen egy ember, akit tènyleg a baràtomnak tekinthetek, ráadásul az ő szülei is vállalkozók, viszont ez a srác is hasonló szociális hálóval rendelkezik, mint én, ami picit fura. Talán azért, mert a szülei nem szórják a pénzt és nem verik nagy dobra a dolgot.

Kérdésem a következő: Az emberek nagy része tényleg ilyen haszonleső sz*rházi, vagy csak én élek rossz helyen? (Kelet-Magyarország)

Rólam azt kell tudni, hogy az átlagos korombeliekkel (bulizás, dugás, stb) nem igazán tudom magam megértetni, sokkal inkább érdekel a tudomány, vagy a politika. Social media oldalak közül van egy Youtube fiókom meg egy Facebook profilom, amit tudatosan egy hírportálként használok, illetve az egyetemi dolgaimhoz is. Szórakozni egyáltalán nem szoktam eljàrni, helyette megnézek egy filmet / belekezdek egy sorozatba. Barátnőm sem volt még, nem is szexeltem, de nem igazán érzem a hiányát. A nagy többség egy különcnek tart, viszont az egyetemi tanáraim szerint érdemes lenne a tanári pálya helyett kutató lennem, mert meg lenne bennem a potenciàl, viszont én tanítani szeretnék.

2020. ápr. 20. 01:12
 1/5 A kérdező kommentje:
Helyesírás miatt elnézést, hajnali egy óra van, és telefonról írtam ki a kérdést.
2020. ápr. 20. 01:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Rövid válasz: igen, sajnos az emberek nagy része ilyen. (Tisztelet a kivételnek).
2020. ápr. 21. 10:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Miért gondolod, hogy azok, aki ezt-azt kérnek tőled, és előtte, utána egy darabig kedvesek, azok barátkozni is szeretnének, ill. te miért akarnál barátkozni velük? Segítsél ott, ahol tudsz, de akarjál a barátjuk lenni. Untig elég egy-két barát. Biztos nem vagy bulizós, ahhoz nem lennél jó partner, ergo nem is "barátkoznak".
2020. ápr. 21. 14:48
 4/5 anonim ***** válasza:
25%
Igen,pontosan. Az emberek haszonlesők és érdekemberek, ezért olyan, hogy igaz barát nem létezik. Az emberek csak addig barátkoznak veled, amíg hasznot húznak belőled, lelki szemetesládaként használhatnak, vagy presztízskérdésként fogják fel, hogy van egy plusz barátjuk. Ha már nem tudnak belőled több hasznot kisajtolni, vagy valamiben nem értesz egyet vele, megsértődik és faképnél hagy. Ha rangon alulinak tart veled barátkozni, pl szégyell téged vagy a pozícióját félti hogy sérül , akkor is lelép és többé nem keres. A barátság a legnagyobb hazugság a világban.
2020. ápr. 21. 18:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Ne gondold, hogy azok a jó fejek és nem is jó közéjük tartozni. Az egyáltalán nem baj ha te másabb vagy írok 1 példát: a gimibe volt 1 osztálytársunk kitűnő tanuló volt vele is azért barátkoztak, hogy meg csinálja a házijukat és a dolinák segítsen. A srácból orvos lett és közben meg találta a saját baráti körét. Volt akinek segített az órán de csúfolta gúnyolta de hiába mert segítséget nem tudta megköszönni és felhasználni és le csúszott.
2020. ápr. 24. 05:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!