A kövérek miért fogják rá minden vékony lányra, hogy anorexiás?
Főleg, ha még 14 év körüli, tehát tini. Milyen legyen. Nem a kórosan vékonyakról van szó! Hanem a normális súlyuakról, nehéz elhinni, hogy nem éhezteti, meg hánytatja magát, mikor ő 30 évvel idősebb, van rajta 50 kiló felesleg és irigy. Őt sem gúnyolja dagt disznónak senki, de neki joga van anorexiásozni...
Az ilyeneknek van gond a fejében...
Irigyek.
Kamasz korban, amikor intenzív növésben van valaki, könnyen nézhet ki túl soványnak, akkor is, ha eleget eszik.
Irigység. Neki nincs akaratereje fogyni, így azt, aki vékony, csak irigyelni tudja. Mint az ocsmányra dagadt, állandóan zabáló hülye sógornőm (iskolaigazgató-helyettes, egyébként!), aki közölte velem, hogy "azért vagy ilyen vékony, mert nem eszel eleget". Nos, én a magam mércéje szerint pontosan eleget eszem, csak az az elég nekem elég, neki, a zabagépnek a fél fogára sem való.
Ő irigy, és pedig undorodom tőle. (Foga sincs, mert fogat nem mos, de orvoshoz sem mer elmenni.) Fifty-fifty.
"Ki fogta rá minden kövérre? "
Te, a kérdésedben.
"őt sem gúnyolja dagadt disznónak senki"
De, a kövéreket minden nap érik ilyen megaláztatások az utcán, a buszon, autóból kikiabálva, boltban, postán, stb.
Amúgy az anorexiás nem is számít sertésnek, nincs olyan vékonyságra utaló szó, ami valóban sértő lenne.
8-as
Az anorexia egy mentális betegség. Szerintem te is megsértődnél ha azért mert szereted a fekete színt, azt mondanák hogy te biztosan pszichopata vagy és macskákat kinzol szabadidődben.
Attól még, hogy vékony vagyok nem vagyok anorexiás te meg attól még, hogy szereted a feketét nem vagy pszichopata.
Nem saját akaratomból nem hízok.
Az "anorexiás csontsovány göthös r*b*nc vagy" vagy a "kutyák játszanak csontokkal" esetleg "éhezteted magad te anorex zombi, egy jót enni sem tudsz" eléggé sz*rul tud esni, pedig ha úgy vesszük ezek is csak a vékonyságot fejezik ki :). (ezeket nem rosszindalatból mondom csak azért h értsd a problémánkat az anorexiás kifejezéssel)
Szerintem is volt általánosítás a szövegedben kérdező de láttszik, hogy csak ideges vagy, nem tűnsz rosszindulatúnak.
Most pontozzatok le nyugodtan de én azt figyeltem meg a magyarok nem jutottak még el olyan szintre, hogy másokat a testük miatt bántani (főleg fiatal, testileg fejlődő fiatal lányokat/ fiúkat) nem menő. Angol posztok (instagram, pinterest, tik-tok) alatt nem találsz szitkozódást sem azért mert "túl" vékony vagy mert van rajta pár kiló "felesleg", maximum a magyaroktól.
Igen gond van a fejében, de az ilyenekért nem kár, ne adj a véleményükre. Mindenkin találnak valami fogást pl. pár kiló felesleg vagy mert kuszák a fogaid.
Próbáld meg elfogaddni magad, ha holtbiztos az önbizalmad akkor nem fogsz majd figyelni rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!