Csak nekem zavaró az emberek konzervatív viselkedése?
Betegesen ragaszkodni az elavult dolgokhoz... Most A kis hercegről jutott eszembe. Valahol olvastam az interneten egy panaszkodást, hogy miért kellett ezt újrafordítani... Miért? Azért, mert Rónay György szövege már kicsit régies. Bocs, de nem fogok 2020-ban "fölnőttet" olvasni. Már az is zavar, ha a kicsit régebbi könyvekben "ésszerűt" olvasok, amikor manapság már az "észszerű" alak a helyes.
Persze nem csak a könyvekre igaz ez. A klasszikus filmeket, zenéket is fel kell frissíteni időnként. Hülyeség, amikor a szórakoztató iparra nyomást tesznek, hogy "az úgy sem lenne olyan, mint az eredeti." Nem is kell olyannak lenni! A Remake egyfajta tisztelgés az eredeti előtt. Senkinek sem jutna eszébe például egy "Vissza a jövőbe Remake" esetében, hogy az jobb lenne, mint az eredeti verzió, ami a 80-as években készült. Persze a vaskalapos készítők és rajongók egy része botrányosnak tartaná a film felfrissítését.
Szerencsére a gamer tarsadalom jóval liberálisabb. Ott a Remake-nek pozitív a fogadtatása.
Persze ki lehetne terjeszteni a konzervatív gondolkodást a hagyományokra, divatra is.
A lényeg az, hogy szerintem a túl erős ragaszkodás a régi dolgokhoz szükségszerűen fanatizmushoz vezet.
#8 Kulturálatlan és sötét vagy.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!