A koronavírus, elegendő figyelmeztetés az emberiség részére, hogy változtasson az életmódján?
Csakhogy a fogyasztói társadalom tényleg azt is jelenti, hogy az embereknek van munkája. Termék előállításáért, megtervezéséért, szállításáért, eladásáért kapjuk a fizetésünket. Ha az emberek jelentősen kevesebbet autóznának, nekem pl most nem lenne munkám.
Mit csináljunk, menjünk vissza földet művelni? Mert valószínűleg ezenne csak egy valódi megoldás.
66%-osra.
Annyira bírom, hogy legelhízottabb nemzet stb..
Aztán lát az ember egy mérőszámot (nem feltétlenül %, hanem valami logika alapján kiszámolt szám), ahol az EU-s átlag mondjuk 215, a magyar 211, a német 218.
Hú mindmegalunk de el vagyunk maradva jaj mindmeghalunk.
Ezzel azt akarom érzékeltetni, hogy milyen aprók ezek az eltérések általában!!!
Egészséges életmód...
Egy pár évtizedes újkeletű szükséglet ez.
Arról szól, hogy az ember az életében egy ötszázadik helyen is legyen tudatos és egye, amit nem kíván, ne egye, amit kíván és miután 10 óra munka (túlórákkal) vagy továbbképzés után hazaesik és ott lenne a család, még jusson eszébe hogy sportolni is kell és vegye is rá magát.
Lehet, hogy 150 éve sok dolog nehezebb volt, de nem létezett az egészséges életmód mesterségesen generált igénye.
Az immunrendszert továbbra se lehet erősíteni.
De nem gondolod, hogy ha lehetne, akkor megtennék és ha alogikád igaz lenne, ki se alakult volna a világjárvány?
"#16. Rengetegen vesznek új ruhát, indokolatlanul például. Rengeteg élelmiszert dobálnak el. Mosni lehet szódabikarbónával, mosószódával is. Nem kell vásárolni a sok mocskot tartalmazó üdítőket. Indokolatlanul nem kell kocsikázni. És még mennyi mindent lehetne sorolni...
Hány háztartásban van felesleges konyhagép? Ez is egy példa. Meghalt egy ismerősöm felesége. Kereken 100 pár lábbelije volt!!! Pedig nem számítottak gazdagnak. A legtöbb ember nem érti, miért van a Földön..."
Jó, és hogyan döntöd el, hogy ki vesz/használ valamit indokoltan vagy indokolatlanul? Hogy ki vesz ruhát/cipőt akkor, amikor tönkremegy egy másik, és ki az, aki fölöslegesen halmozza a készleteket? Nekem pl. 35-ös lábam van, baromi nehéz cipőt találni rá, ezért általában nem várom meg, hogy egy cipőtípusom, amit rendszeresen használok, tönkremenjen, hanem megveszem hamarabb, amikor éppen véletlenül találok, mivel már nem nő a lábam, ezért eltehetem az újat, de ha megvárnám, hogy tönkremenjen a meglévő, járhatnék mezítláb, ha kifogok egy szar időszakot, mert ebből a méretből nem bővelkednek a boltok. Csak egy példa, szükségem volt valamelyik évben hótaposóra, kinéztem az adott boltban reggel az online készletet, ahol tudom, hogy van ilyen, reggel még volt készleten, mire munka után odaértem, egy sem volt. Használtan meg nem szívesen veszek cipőt, mert egyrészt kitapossák (én is kitaposom, ha használom), másrészt nem tudom, milyen lábbetegsége van annak, aki előzőleg hordta. Jó, 100 pár cipőm nincs, de típusonként 2 azért van a lábméretem miatt. Ha többet gyártanának és forgalmaznának ebből a méretből (úgy, hogy fel is tudjam próbálni), nem vásárolnék be tartalékba.
Farmert jellemzően szintén addig koptatok, amíg jó, és ebből van 4-5 nadrágom, de azzal is meg vagyok lőve, mert csesznek visszahozni a trapéz fazont, a csőfazon meg szűk a megizmosodott vádlimra, szóval sok éves farmereket hordok, van, amit már azért tettem félre, mert a fehérneműnél kopott ki, azt már nem veszem fel, nem javítható. Kénytelen vagyok többet venni, amikor kapok, mert nem az a fazon a divat, ami rám jó, a 90-es években volt utoljára nagy mennyiségben trapéz nadrág, azóta csak elvétve, és többnyire arany árban. Én szinte minden nap használom.
Olvasd el Szent-Györgyi Albert és Béres József munkásságát, hasznos lesz, nem árt meg neked se!
Régebben a levegő sokkal tisztább volt, az élelmiszereket nem vegyszerezték, több volt a tápanyagtartalmuk, nem volt elektroszmog, nem meresztették a s..ggüket egész nap a számítógép előtt, mert nem is volt, jóval többet mozogtak, kevesebb, szinte semmi gyors és minősíthetetlen kaja nem volt, régebben nem volt annyi stressz..
Bár 2017-es adat, de ez csak fokozatosan növekszik, évről évre:
"Adult obesity rates are highest in the United States, Mexico, New Zealand and Hungary, while they are lowest in Japan and Korea."
Ez 2019-es cikk: [link]
Tudod, ha nincs egészséged, akkor semmid sincs.
A régi öregek gyógynövényteákat ittak, nem ilyen filteres sz..rokat.
Hiába 0-zátok és szavazzátok le a válaszaimat, csak tovább növelitek az igazamat.
Nem hiába tart itt az országunk, ahol. A legtöbb ember SEMMIT SE tesz az egészségéért, de sírni tud, mikor beteg lesz.
Első sorban az embernek, saját magának kéne tennie az egészségéért, nem a doktor bácsinak. Hozzá csak végső sorban kéne menni.
"Régebben a levegő sokkal tisztább volt, az élelmiszereket nem vegyszerezték, több volt a tápanyagtartalmuk, nem volt elektroszmog, nem meresztették a s..ggüket egész nap a számítógép előtt, mert nem is volt, jóval többet mozogtak, kevesebb, szinte semmi gyors és minősíthetetlen kaja nem volt, régebben nem volt annyi stressz.."
Épp ez az.
Bár pont azon gondolkoztam, hogy kevésbé ideális időjárási körülmények között szmog éppen lehetett a főzés-fűtés-egyéb égetés miatt.
Ma se csak a közlekedés szennyez, sőt.
"Felszámolni a pénzt, minden alakban"
Mégis minek?
"Csak olyan eszközök gyártása engedélyezett, amik sokáig használhatók"
Hát igen, kell a francnak pl wc-papír...
" A föld műtrágyázását megszűntetni, ameddig még lehet"
Mert a kisebb terméshozam az annyira előnyös lesz a... ööö... kiknek is?
"De ne én tegyek bármit is helyettetek. "
Ilyen ötletekkel lehetőleg senki helyett ne tegyél soha semmit! Előre is köszönöm az emberiség nevében!
"A koronavírus – és a legtöbb krónikus betegség – elleni harc egyik legfontosabb védőpajzsa a hatékony immunrendszer. Rajta múlik, mennyire vagy képes a belső védekezésre, és az sem mindegy, hogy ha bejut a vírus a szervezetedbe, az ellenséges mikroorganizmusok találnak-e olyan forrásokat, ami ott életben tartja őket.
Immunrendszered kiegyensúlyozott működéséért a sport vagy a jóga mellett a táplálkozással teheted a legtöbbet."
1.rész: [link]
2. rész:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!