Hogyan tudnám megváltoztatni?
Először is leírnám, hogy nem nagyon érdekel ki mit csinál, de a lenti sztori már annyira felhúzott, hogy valamit csinálnom kell. Van egy lány ismerősöm, nem tanul, dolgozni csak hébe-hóba jut eszébe. Tehát itt áll egy szakmunkással, amit éppen hogy elvégzett, és mivel dolgozni nem nagyon szeret 1-2 hónapnál tovább, pasikat szed fel, gyakorlatilag az első adandó alkalommal szétdobja a lábát, 1-2 hónapot velük van, aztán rendszerint félre lép, bocsánat a kifejezésért, de kuratja magát mással. Persze ez idő alatt jól le is húzza őket, vetet magának cipőt, nadrágot, stb. Gondolnád, hogy persze ehhez kell egy hülye férfi is, én is ezt gondolnám, de végül rájöttem, hogy ezek a férfiak inkább jóhiszeműek, mint hülyék, hiszen ők hosszú távra terveztek.
Tehát hogyan tudnám megváltoztatni?
Egyszer kifoghatna egy olyan faszit, aki jól meg... Aztán még meg is veri, és beállítja a tűzhely mellé, csinál neki 3 gyereket, és havi 200 ból tengődnek. Bocsánat, én egyáltalán nem vagyok ilyen, sőt teljesen elitélem ezt és ellene vagyok, de ez csak ezt érdemelné meg.
A csajnak valami miatt nagyon alacsony az önértékelése. Megváltoztatni őt te nem tudod csak büntetendő módszerekkel. El kellene beszélgetni vele, hogy "Úgy látom, rosszul érzed magadat, és hányódsz innen oda. Mi bánt?" stb. Ha a csajon látszik az értelem ekkor, akkor vagy a beszélgetés után már lesz lehetőséged érzelmileg őt támogatni vagy lerázza magáról a dolgot, és otthagy téged. Ha valami miatt ez a személy mégis kedves neked, akkor még 2-3 alkalommal érdemes bepróbálkozni, különben meg hagynod kell, hogy a saját kárán tanulja meg (valakinek sosem sikerül), és közben figyelsz, hátha most érkezett el a te időd, amikor tudsz rajta lökni egyet a megfelelő irányba.
Más út nincs.
"Egyszer kifoghatna egy olyan faszit, aki jól meg... Aztán még meg is veri, és beállítja a tűzhely mellé, csinál neki 3 gyereket, és havi 200 ból tengődnek. Bocsánat, én egyáltalán nem vagyok ilyen, sőt teljesen elitélem ezt és ellene vagyok, de ez csak ezt érdemelné meg."
Ja, értelek. Te azért akasz valakit "megváltoztatni", hogy ne más dug-ja, hanem te, vagy ha már nem akarod, akkor segítés címén olyan sorsot szánsz neki, ami még rohadtabb, mint az eddigiek volt, és emellé tönketenél még 2-3 ártatlan életet is?
Ő úgy szúrja el az életét, ahogy akarja, az nem a te dolgod. A segítés az más.
Senkit sem lehet megváltoztatni, főleg nem akarata ellenére. Vagy változik magától, vagy nem. Max. SEGÍTENI lehet neki, hogy változzon. A segítés - alapesetben - a másik javát szolgálja. Szerinted az, amit te "felkínálsz" a mai élete helyett, az a javát szolgálná? Pláne két-három ártatlan élet árán?
Milyen jogon szabod te meg egy másik embernek azt, hogy hogyan kéne élnie?
-Ön mivel foglalkozik, hogy ilyen jól megy magának?
-A saját dolgommal, ajánlom Önnek is....
"hogy valamit csinálnom kell. Van egy lány ismerősöm"
Semmit nem kell csinálnod. Foglalkozz a saját életeddel.
Rosszindulatú és kicsinyes vagy. Mit ártott neked ez a nő? Semmit.
Mint a mellékelt ábra mutatja, a nők ehhez asszisztálni szoktak, tehát az a menő csaj, aki minél több fszit jól átver, megaláz, hülyére vesz.
Amúgy a szokásos forgatókönyv, becsúszik pár gyerek, egyedül marad velük, majd szépen beáll a gépsorba 3 műszakban.
Amíg még tömködhető, addig lesz szponzora, tovább nem nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!