Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A kijárási korlátozást miért...

A kijárási korlátozást miért kockulásra, miért nem önmaguk képzésre használják az emberek?

Figyelt kérdés

Rengeteg embernek vagy nem kell dolgozni menni vagy home officeban dolgoznak (így megspórolják az utazási időt), ráadásul munka után se lehet nagyon hova menni, nem lehet a barátokkal találkozni stb.

Így felszabadul rengeteg idő, amit sokan kockulásra, gépezésre, tévézésre, sorozat nézésre stb. fordítanak.

Miért nem valami produktívra?

Lehetne önmagunkat képezni a szakterületünkön, nyelvet tanulni, fizikailag formába hozni magunkat (otthon edzeni, kimenni esténként futni).

Állítólag valami hatalmas gazdasági válság jön!

Sorozatnézés és gépezés helyett nem inkább arra kellene felkészülni az embereknek?

Csak mert most vígan kockul mindenki, utána meg majd az állam és a kormány lesz a hibás, hogy miért van gazdasági válság és miért nincs munkám...

Nem értem.

2020. ápr. 10. 10:04
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
Angol, német kipipálva. Semmire sem mentem vele eddig. A szakmám számvitellel kapcsolatos.
2020. ápr. 10. 22:31
 42/57 anonim ***** válasza:
Elárulom neked, hogy én a sok sorozatnézéstől tudok anyanyelvi szinten angolul. Nem tanároktól meg duolingotól.
2020. ápr. 10. 22:56
 43/57 anonim ***** válasza:
Angollal és némettel én sem mentem sokra (mármint a “jobb” munka szempontjából). Koreaival már igen. És a társalgási szintet én is sorozatoknak köszönhetem (mellesleg a nyelvtanár is ajánlotta, mint módszer).
2020. ápr. 10. 23:03
 44/57 A kérdező kommentje:

Hát, azért egy felsőfokú angol és egy számvitel azért szerintem bőven jó beugró egy csomó multis irodai SSCbe Budapesten, és onnan már csak rajtad múlik, hogy meddig jutsz el!

Nem tudom pontosan mit értesz számvitel alatt, de én a helyedben nem kezdenék semmi újba, hanem inkább ezen a területen néznèm meg, hogy milyen papírral, tanfolyammal, certificattel tudnèk jobb helyzetbe kerülni. Egy számvitel/pénzügy + angol felsőfok bőven jó lesz az esetleges gazdasági válság után is.

2020. ápr. 10. 23:13
 45/57 anonim ***** válasza:
Nem vagyok budapesti, veszprémi vagyok. Itt nincs SSC. Tehát ezzel nem vagyok semmivel sem előrébb. Pénzem pedig sosem volt annyi, hogy Budapestre költözzek, és biztos, hogy belátható időn belül nem is lesz.
2020. ápr. 10. 23:21
 46/57 A kérdező kommentje:

Hát, pedig a pénzügy/számvitel (nevezzük most így), bőven benne van a Top 10 szakmában ma Magyarországon. Nagyon kevés az a szakma, amivel ennél lényegesen jobb lehetőségeid lennének, talán csak az IT és a mérnöki szakmák, de teszemazt például szoftverfejlesztői állás sem feltétlen biztos, hogy sok van Veszprémben.

Igazából Budapesten kívül elég nehéz elhelyezkedni szellemi munkakörökben jó fizetéssel, kivéve néhány mérnöki munka különféle autógyárakban.

Így mondjuk valóban nem nagyon van értelme önképzésnek, mert ha nem tudsz Budapestre költözni, akkor azért meglehetősen nehéz lesz ezen a területen valami jó állást találnod.

2020. ápr. 10. 23:32
 47/57 anonim ***** válasza:

Látod, teljesen felesleges volt oldalakon keresztül szajkóznod, hogy képezzük magunkat. Állitom, hogy rajtam kivül több millió ember van az országban, aki szintén nem tud költözni. (Bár azért kiváncsi lennék mi lenne Pesten, ha mind a kb. 10 millió ember ott akarnak élni?) Számukra semmi értelme az önképzésnek, mert semmit sem tudnak vele elérni.

Szerintem sokkal többet érnek el azzal, hogy alaposan kipihenik magukat, ameddig megtehetik. Mert később újra csak az embertelen hajtás jut nekik.

Jó éjt!

2020. ápr. 10. 23:40
 48/57 A kérdező kommentje:

Jó, de bakker, ha nem tudsz költözni, akkor mégis hogy gondoltad ezt a dolgot?

Ennyi erővel elvégezhettél volna egy körmös vagy fodrász tanfolyamot, körmösre és fodrászat Veszprémben is szükség van! Ráadásul valószínűleg a válság után is ugyanúgy lesz!

2020. ápr. 10. 23:56
 49/57 A kérdező kommentje:
Lehet mégis jobban járnál, ha megtanulnál hajat vágni vagy körmözni! :) vagy letenni egy jogsit, és akkor lehetnél futár
2020. ápr. 11. 00:04
 50/57 anonim ***** válasza:

Igazat adok kérdező.

Én folyamatosan képeztem magam eddig is,napi 1,2 óra legalább német nyelvtanulás,szakmai tutorialok bújása,mellé önfejlesztő pszichológia könyvek,hanganyagok pl kardió közben teljesen jó.

Most jön el az ,,erősebb kutya b_szik" elv,aki képzi magát,fejlődik a kreativitása,a gondolkodása,könnyebben lát meg összefüggéseket,beletanul új szakmába.

Sajnos az emberek nem vállalják a felelősséget, munka energia nélkül akarnának mindent,de lusták tenni érte.

Ez is a csodás kamunizmus hozadéka,ott el lehetett lenni a langyosba életed végéig.

Warren Buffet,Trump is mindnek hatalmas könyvtára van,állandóan tanulnak olvasnak.

Trump napi 4 órát is bezárkózva.

Nem véletlen.

A ma tanult holnapra elavult.

Ha nem fejlődsz akkor stagnálsz és utána eltaposnak vagy meghalsz.

2020. ápr. 11. 00:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!