Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek rossz dolog, ha...

Szerintetek rossz dolog, ha nincs valakinek jogosítványa?

Figyelt kérdés
Pénze lenne rá, és időt is tudna szakítani, de túl sok fáradalomnak tartja a kresz tanulást (és túl bonyolultnak), ezért soha nem vág bele.

2020. ápr. 9. 23:52
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
20%
Persze, ez jogos, ha nem lesz lehetőség rögtön a vizsga után vezetni, akkor önmagában a jogosítványnak nincs sok értelme.
2020. ápr. 10. 07:58
 12/29 A kérdező kommentje:
Én Angliában élek, ott a munkahelyemen lakom és minden üzlet 10-15 perc sétára van, szóval ott nincs szükségem kocsira. Csak akkor tudnám kihasználni, amikor Mo-n vagyok, akkor viszont nagyon. De az csak pár hét évente, azon kívül mrg rohadna ott a kocsi :'D
2020. ápr. 10. 11:11
 13/29 anonim ***** válasza:
95%

Nekem 36 évesen nincs jogsim. Annak idején belekezdtem, a kresz meg a rutin ment is, de forgalomban nem szerettem vezetni, túl stresszes volt nekem, úgyhogy inkább lemondtam róla.

Budapest belvárosában lakom, minden sarkon van bolt, két hétre bevásárolok magamra két szatyorral. A munkahelyem 20 perc séta, ezt kár is lenne kihagyni, jólesik reggel-este. Egyedül macskaalmot szerezni macerásabb, de azt is megoldom, edzek, úgyhogy nem volt para a múltkor a 20 kilósat se hazahozni :D

Egyébként sajnálnám az autóra a pénzt azért, hogy csak az utcában álljon, es havonta egyszer használjam, kb másokat veszélyeztetve a rutintalanságommal.

Szóval nincs jogsim, és sosem érzem a hiányát. Ha nagyritkán nagyon autóval kéne menni valahová, hívok egy taxit.

2020. ápr. 10. 15:23
 14/29 anonim ***** válasza:
28%
Attól függ. Én 25 éves vagyok, nincs jogsim, fiú vagyok, így majdnem minden sztereotípiának ellent mondok. Ja, meg am se vezetnék, teljesen feleslegesnek találom. Budapesten: BKV, Balcsi: vonattal sima, külföld: flixbusz, repülő. Őszintén sosem érzetem a jogsi szükségét, persze elismerem, hogy sokaknak kell, meg sokaknak apu-anyu szépen kifizette a sok százezret jgsira, és alájuk tolt egy kocsit. Hát, nekem ilyen nem volt.
2020. ápr. 17. 20:56
 15/29 anonim ***** válasza:
23%
Ha egy 18 éves punci tud vezetni, akkor te is tudnál. Gondolj erre. Nekem is így lett jogsim.
2020. máj. 13. 22:45
 16/29 anonim ***** válasza:
0%
Nem feltétlen a kortól függ. A 18 éves puncinak, lehet anyu-apu kifizette a több száz ezer forintot, én legalább saját pénzből tanulok. Elismerem, lassabban megy, egy 17-18 éves szerintem alapból könnyebben tud több mindenre egyszerre koncentrálni, bár emiatt mindig panaszkodnak az oktatók, hogy régebben sokkal fókuszáltabb volt az összes tanuló, gondolom okostelefon meg miegymás.
2020. máj. 14. 17:29
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a lényeg ki fizeti ki neki meg stb. Ezek csak kifogások. A lényeg hogy egy kislány is tud autót vezeti, akkor nehogy már egy felnőtt férfi ne tudjon. Ha nem akar, az más. De tudna. Kérdező te szerintem inkább csak nem akarsz. Ez esetben ne törődj azzal mások mit mondanak. Ha Budapesten laknek akkor lehet én se vezetnék. De itt az isten háta mögött kell egyszerűen. Szóval még az se mindegy hol laksz.
2020. máj. 18. 09:29
 18/29 anonim ***** válasza:
Nem arról van szó, hogy rossz. Szerintem azért szükséges a jogosítvány, mert soha nem tudhatod, hogy milyen helyzetek fognak rád várni az életben, mikor szükség lenne egy jogosítványra. Szerintem jobb letenni a jogsit, és viszonylag ritkán vezetni, mintsem le se tenni a jogsit. De nyilván attól is függ, hol lakik az ember. Egy nagyvárosban, pl. Budapest a dugók miatt úgy sem annyira kellemes a vezetés, sokszor inkább a tömegközlekedés éri meg. Viszont kisebb városokban, falvakban nyilván elég nehéz nélkülözni az autót, mert ott a tömegközlekedés nem annyira kifejlett, nincs sok járat, se ilyesmi. Szerintem pont ezért jó letenni a jogsit, mert oké, nyilván mindenkinek meg van kb. a terve, hogy egy nagy vagy egy kisvárosban akar élni, de az élet mindig hozhat váratlan fordulatokat, mikor a jogsi igen is szükséges. És ilyen szempontból jobb minél fiatalabban letenni a jogsit, mert általában akkor több idő van rá, mintsem akkor, ha az ember dolgozik, már háztartást vezet.
2020. máj. 30. 23:49
 19/29 anonim ***** válasza:

Majdnem 50 éves koromig nem volt jogosítványom. Nem volt rá szükségem. Boldogultam én kocsi nélkül is. 14évvel ezelőtt Angliába költöztem. Itt se kellett jogosítvány. Minden ahogy mondani szokták " a számban volt" Munkahelyem is 50 perc gyalogútra volt, így mindig gyalogoltam. Végül mégiscsak letettem, mert mi mindig kocsival mentünk haza, és ahogy telnek az idők a férjem egyre nehezebben vezette le Angliából Magyarországra az útat. Ma már ha megyünk haza, felváltva vezetünk. ( persze ahogy eddig, most is megállunk valahol éjszakára) De ezen kívül, én nem nagyon vezetek, mert nem is igazán szeretek vezetni.

Én úgy vagyok vele, hogy vannak akik leélnek egy egész életet jogosítvány nélkül, és ezáltal nem lesznek rossz emberek.

Vannak barátaim akiknek 5-10-20-30 éve van jogsijuk a fiúk mélyén ( hacsak le nem járt már) Letették a jogsit, de nem vezettek soha. A lányeg, hogy elmondhassák van jogsijuk.

2020. máj. 31. 12:27
 20/29 anonim válasza:
24%

A lustaság a rossz, nem az, hogy nincs jogsid. Nekem sokkal egyszerűbb, nem kell buszoznom,ez így egyszerűbb, főleg ha olyan helyen laksz, ahol nem nagyon jár busz (szerencsére én nem ilyen helyen lakom)

19f

2020. máj. 31. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!