Halogatás ellen hogyan kezeled a feladataidat?
Ismer valaki pl telefonos applikációt amivel lehet vezetni valami to-do-list-szerűséget?
Vagy hova szoktad rendszerezni az elvégzendő feladatokat?
Van motivációm, csak annyira sok kis apró, meg néha nagyobb elintéznivalóm van, hogy azzal elmegy 20 perc mire kitalálom mit hova.
Ezért akarnám valahogy rendszerezni őket, becsült hosszal és határidővel.
De igen a fejben tartás, a rendszerezés, az állandó át-nem-látás a gond.
Amikor leírom magamnak mit hogyan és mi után kell meglépni. Akkor szépen rendezetten megtudom oldani.
Viszont gyakran elveszek benne, meg ide-oda ugrálok a feladatok között. Ez az igazán rossz.
Halogatás ellen úgy kezelem, hogy megcsinálom amint lehet.
Legegyszerűbb amúgy fogni egy papírt, címszavakban felírni a teendőket azután elkezdeni csinálni fontossági sorrend szerint. Aztán sikerül ahogy sikerül. Idővel úgyis kialakul mire mennyi idő kell.
Na meg tök mindegy az idő, a feladat nem végzi el magát, amíg nem csinálod meg.
todoist, any.do, minimaList, ezek az appok, amiket ajánlani tudok, Androidra vannak, az iOS-ről semmit nem tudok.
Én az elvégzendő feladataimat egy cetlire szoktam felírni, ahol kipipálhatom magamnak azt, amit elvégeztem. Nem baj, ha nem csak tőszavakban írod le, mi a feladatod, nyugodtan részletezd magadnak, mit hol, hogyan kell megcsinálni! Jó, ha van a gépedre útmutató, vagy bármi egyéb segédanyag lementve, ami segít, ha elfelejted, hogyan kell megoldani valamit.
Ezen kívül segíthet az is, ha prioritizálod a feladataidat. Például úgy, hogy ami a legfontosabb, legsürgősebb, az kerül legelőlre a listán, azt kell elsőnek megcsinálni. Minden, ami kevésbé fontos, azt alatta listázhatod, legalulra azt, ami teljesen ráér. Így nem veszel el abban, hogy a raklapnyi munka közül mi az, amit először kell elvégezned.
Remélem, segíthettem :)
Én a klasszikus módon szoktam, felírom egymás mellé a hónapokat, alá egymás alá a napokat és beírom a fontosabb eseményeket
Utána egy kisebb időintervallumra (2 hét) kidolgozom órára pontosan, hogy mivel mennyit fogok foglalkozni
Appnak pl jó lehet a trello
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!