Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért élvezem ezt az egész...

Miért élvezem ezt az egész COVID-19 helyzetet? Velem lehet a gond, vagy jól látom a dolgokat? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nagyon ellentmondásos. Azért tetszhet nekem ez a dolog, mert még fiatal vagyok? 23 évesen nem gyerek ugyan, de az értékrendem még gondolom nem az igazi. Valahogy úgy érzem, hogy most a dolgok visszaállnak a valódi helyükre. A dolgok értéke belerázódik abba a pozícióba, ahova eredetileg is tartozik (úgy mint étel, ital, közlekedés, szolgáltatások, szabadidős lehetőségek, a mindennapi kényelem értéke). Nem tudom mennyire érthető, nem provokálni akarok, csak nem tudom kifejezni hogy mit érzek, mert nem éppen leírható.

Van ilyen "világvége-zsizsegés" jelenség a pszichológiában? Vagy mi ez? Élvezem, hogy járhatok dolgozni, hogy van félretett pénzem, hogy tudok vásárolni, hogy fizikailag jó formában vagyok. Ezeket eddig természetesnek vettem, de most jobban megbecsülöm.

NEM (!) felvágás, miszerint "hehe nekem van munkám" meg ehhez hasonlók, szóval aki le szeretne támadni, inkább keressen másik célpontot. Csak példákat hoztam, hogy miket értékelek jobban, mert nem tudom máshogy megfogalmazni.

Előre is köszi a válaszokat!

2020. ápr. 5. 15:08
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
26%
Hálás vagy-> boldoggá tesz amid van
2020. ápr. 5. 15:46
 12/29 Barnabas333 ***** válasza:
12%
Én akkor "élvezném", ha tényleg világvége érzés lenne és az emberek 90% a belehalna. De így csak totál szívás az egész, az emberek nagy részének borítja az életét...42f
2020. ápr. 5. 15:48
 13/29 anonim ***** válasza:
57%
Azt csak elmondom hogy fiatalok is belehaltak már a koronavírusba.
2020. ápr. 5. 15:51
 14/29 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom elképzelni, hogy mit lehet ezen élvezni. Én eddig is értekeltem, amim van, és tudtam, hogy ha nem is tökéletes minden, de jobb, mintha ez se lenne. Most meg esélyes, hogy megtapasztalom, milyen lesz rosszabb helyzetben. Nekem is van meg munkám, de teljesen bizonytalan, hogy meddig. Van tartalékom is. De pénzzel se lehet mindent megoldani.
2020. ápr. 5. 15:53
 15/29 anonim ***** válasza:
53%
#9 csodálom az ilyen embereket.
2020. ápr. 5. 15:55
 16/29 anonim ***** válasza:
85%

Nem letámadás, csak értékrendek kérdése. Oké, hogy rád nézve te így éled meg, de vajon ezek a kérdések amiket most írok vajon ezekre globálisan gondoltál? Csak elmélkedek. Ne értsd félre!

Ha globálisan nézed akkor nem tudom mit élvezel azon, hogy több krónikus betegnek nehezebb a boltból a terméket megvennie, vagy a gyógyszertárból mert éppen akkor hiány van gyógyszerből, és azon parázni, hogy mi lesz, mert azt a gyógyszert a betegnek szednie kell folyamatosan.

Vagy vannak olyanok többen akik mondjuk eddig segítettek, akikben megbíztak most ők sem tudnak emiatt, mert 65 év felettiek pl., de persze megoldódik, csak annak a 65 felettinek is meg kell küzdenie, hogy nem tud segíteni, és otthon kell ülnie, és a kenyeret a pékségből hajnalba nem tudják megvenni azoknak akiknek segítettek, amit majd megvesz a fiatalabb, csak hát mégis ott az az érzés neki, amin idő míg túllép, de közbe azért többször megkérdezi szegény, hogy mindenük van-e, mert aggódik.

Az idősebbekre nézve szerintem nekik jóval nehezebb, mert nem csak azzal kell megküzdeniük, hogy be vannak korlátozva, de azzal is, ha pl. valaki krónikus beteg, hogy mi lesz, de azzal is tisztában vannak egyszerre, hogy ez a védelmüket is szolgálja.

Nem tudom globálisan mit lehet azon élvezni, hogy valaki míg degeszre pakolja a bolti kocsiját, addig valaki aki pl. allergiás, laktóz, vagy glutén érzékeny vagy speciális étrendje van nem tud magának olyan terméket venni amit eddig vett mert nincs, és kreatívnak kell lennie, ami egyrészt nem probléma, de tényleg vannak nagyon speciális étrendűek és most az ilyenekből még úgy hiány van.

A speciális étrendűeknek most aztán nagyon helyre kerül minden, és nem mondhatja azt, hogy akkor eszem azt ami van, mert ha azt eszi kórházba köt ki.

Vagy annak igazán helyére kerül minden, aki a kormányablakban tudja meg hogy nincs már munkahelye, mert amikor hazaküldték, akkor csak azért küldték haza hogy maradjon otthon mert gyereke van, közbe a munkavállaló tudta nélkül megszüntették a munkaviszonyát.

Vagy annak nagyon helyére került, aki emiatt vesztette el az állását, és nem tudja mi és hogy lesz majd tovább, és miből.

Vagy annak a kamion sofőrnek aki napi szinten ingázik Ausztria és Magyarország között, és ahogy hazajön mehet karanténba és a váltója is, hogy szállítsanak, távol a családjától ki tudja mikor látja majd őket?

Vagy akik napi szinten ott vannak és napi szinten kell látniuk ezt az egészet, pl. orvosok, ápolók, nővérek, és amellett, hogy ők is fáradtak lelkileg szerinted ők hogy küzdenek meg azzal, ha a legkedvesebb idős betege mellett ül az ágya mellett időnként és aggódik azon, hogy mi lesz vele pl.

A globálisan világszerte beteg embereknek tényleg helyre kerül minden, hogy azt se tudja hogy mi lesz vele.

Vagy külföldön ott a kollégák a kolléga orvosok és nővérek ápolók mellett ültek, hogy mi lesz velük. Most csak írtam egy külföldi példát.

Vagy azok az orvosok akik külföldön annak ellenére hogy nem volt védőfelszerelésük tették dolgukat addig míg tették.... és lehetne sorolni.

De ha csak a gyakorin lévő embereket nézzük, mindnek vannak speciális problémái ebből adódóan, volt olyan ember akinek igyekeztem itt segíteni, mert a macskája beteg lett, de nem volt már pénze, lehet hogy neked csak ez annyi, ja csak egy macska, de az úriember élethelyzetéből adódóan én azt mondom lehet az a macska még több mindenben fog neki segíteni, és adott helyzetben nagy segítség lesz, de gyorsan kellett a segítség, nem volt pénze, és állatorvoshoz kellett vinni, de szerencsére tudta vinni állatorvoshoz a macskát. Ez csak egy példa, miközben a többi fikázta szegényt, aljas módon, kevesen voltunk akik ténylegesen ignorálva a többieket segítettünk neki.

Amin kamillázok, hogy mit lehet azon élvezni globálisan "világvége-zsizsegés" címszóval, hogy pl. Franciaországban 24 óra alatt 1500-an haltak meg, csak egy példa a többi közül és mi van abban jó, ha valaki elkapja, hogy fekszik az ágyon öntudatlanul lélegeztető géppel és katéterrel és pelenkával, és kérdés mi lesz?

Nem ez nem világvége zsizsegés, az a probléma, hogy az emberek csak ezzel vannak elfoglalva, és nem azzal, hogy minél jobban megismerjük ennek a vírusnak a legyőzési módjait, de csak egész egyszerűen egy vírus, ami gyakorlatilag se nem élő se nem élettelen csak gazdatestbe aktív, de azzal tudunk a legjobban védekezni, ha merünk ténylegesen olvasni és utánanézni, és gondolkodni, hogy lehet minél jobban védekezni ellene még civil emberként is, de ezt sem túltolva. Mert az sem jó, ha már a csapból is az folyik.

Szerintem a dolgoknak nem csak most kéne értékelhetőnek lennie, hanem akkor is mikor minden jó, sőt akkor kell igazán értékelni, amikor nincs oka az embernek elgondolkoznia ilyeneken. Globálisan tényleg ellentmondas, de egyén szintjén mint ahogy te is írtad, neked segít értékelni azt amid van, ami egyáltalán nem elítélő gondolat, sőt, de pl. nem árt globálisan is gondolkozni, amit úgy értek globálisan a többi élethelyzet szintjén ami az én élethelyzetem is befolyásolja, mert bizonyos szakmáknak a munkavállalóira szerintem jobban oda kéne figyelniük az országoknak, és ezek a segítő szakmák, amiből van több is nem csak az ismertebb, vannak akik úgy segítenek hogy azt se tudod hogy segített, de nélkülük mindenki szarban lenne. Szóval én csak így gondolom, de személy szerint ez csak az én véleményem.

2020. ápr. 5. 16:10
 17/29 anonim ***** válasza:
89%
Egyszerűen az ilyen gondolkodású emberekről a véleményem egy 0. Orvosi segítség kell nekik.
2020. ápr. 5. 16:19
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Érted a probléma súlyát?
2020. ápr. 5. 16:20
 19/29 A kérdező kommentje:

Érzem a súlyát természetesen. Nem gondolom magamat érinthetetlennek, voltam már életveszélyes állapotban. Csak érdekelt, hogy mit gondoltok, miért érezhetem ezt.

Ha nulla vagyok akkor nulla vagyok, ez is vélemény. Csupán kíváncsi voltam.

2020. ápr. 5. 17:24
 20/29 anonim ***** válasza:
90%
Azt honnan tudod hogy nem lesz rád veszélyes a koronavírus?
2020. ápr. 5. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!