Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az irigységet miért kapcsolják...

Az irigységet miért kapcsolják össze az utálattal?

Figyelt kérdés

Az irigyekről mindig úgy beszélnek, hogy rossz emberek, akik másoknak akarnak keresztbe tenni. No, én világéletemben nagyon irigykedős ember voltam, de szerintem ez egy ártalmatlan érzés, amivel max magamat tudom szomorítani, de másoknak nem ártok. Ha látok egy sikeres embert, nem azt gondolom, hogy bár ne lenne sikeres, hanem hogy bárcsak én is az lennék. És nem érzek ellenszenvet mások iránt, legfeljebb magam iránt, hiszen az egész a magam iránt irányuló elégedettlenségből fakad.

Mégis mikor elmondtam egy barátomnak, hogy régebben mennyire irigyeltem egy bizonyos dolog miatt, azt felelte, hogy nem is tudott arról, hogy nem kedvelltem őt.

...he??? Kérdem én.

2020. ápr. 5. 13:35
 1/2 anonim ***** válasza:
93%

Rosszindulatú irigység amit összekapcsolnak.

Ilyen szempontból úgymond irigy vagyok a sikeres emberek,de nem a javai kellenek hanem ami a két füle között van,a tudására,hogy pl 20-n évesen családi ház,prémium német autó,saját komoly cég.

A tudását irigylem inkább,a sikerét meg elismerem.

2020. ápr. 5. 13:37
 2/2 anonim ***** válasza:
Azt nem rtem miért itt hupákolsz, miért nem a képzelt barátoddal tisztázod a félreértést.
2020. ápr. 5. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!