Hogyan kezdjem le az irigységet?
Nem szeretnék irigy, rosszindulatú ember lenni, mégis sokszor azt veszem észre, hogy az vagyok.
Pl: ha valaki szebb, jobb, jobban keres, sokat utazik, szép lakása, autója van stb..
Nem szeretnék egy besavanyodott, gonosz emberré válni.
Probalj pozitivan gondolkodni pl neked mid van ami sokaknak nincs pl egyaltalan autod vagy tudsz enni azt amit szeretnel stbstb
De vannak ilyen mantrazos kazettak ez teljes eletmod valtas kell hozza szerintem vagy inkabb szemleletvaltas...
Akit irigyelsz, neki az életét nem látod egyben, milyen gondokkal, problémákkal küzd. Látsz valamit a felszínen és az alapján irigykedsz, vagy önsajnálat ébred benned: "bezzeg nekem nincs".
Azt mondják az ember evolúciósan ilyen: figyeli hogy ha a másikna több jutott vagy jobb, akkor neki kellemetlen érzései támadnak, ez régen biztos segítette a túlélést, manapság lehet ellene tenni szerintem.
Valamilyen szinten mindenki hasonlítja magát másokhoz. Aki nem így tesz az egy álomvilágban él. De amit mások életéből látunk az csak egy kis szelet. Vett egy új autót? Lwhet rengeteget dolgozott érte vagy épp évekig a hitelt nyögi... vagy éppen az ölebe pottyant a pénz de lelkileg totál sekélyes az élete.
Nem tudjuk hogy kinek milyen az élete.
Arra kell fókuszálni hogy ami neked van, arra büszke vagy-e, amit elértél azzal elégedett vagy-e. Ha nem, akkor dolgozz értük keményebben. Ha igen, akkor meg táplálkozz ebből.
A legnagyobb dolog pontosan az, hogy felismerted ezt az irigységet magadban és változni szeretnél.
Csak ne akarj viszonyitani; Fogadd el, hogy az ahonnan te indultál, ami utat te vegigjártál, ők is irigyek lehetnenek; Egyebkent is idővel te is sokat fogsz keresni, sokat utazni; a szep lakas vagy autóra nem is biztos hogy vágysz, azt csak a társadalom várja el tőled; De valójában a lenyeg az lenne, hogy boldog legyel;
En eljutottam arra a pontra, amikor azokra az emberekre vagyok ,,irigy'' (jó ertelemben), akik nem irigyek masra, akiknek jó az amilyük van; Akik sokat utaznak, de sosem költekeznek túl, akik elnek valahol, ha nem is palotában; de boldogok;
Egy nyári ejszakában egy romantikus pillanat szerintem ertkesebb egy lakásnál, vagy egy autónál; Aki erre rájön, onnantól kezdve ő rá lesznek irigyek az emberek; Kicsit metaforikusan ertem, de ez a lenyege
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!