Van itt valaki, aki évek óta nem mosott fogat? Őszintén! :D
Sziasztok!
Onnan jött a kérdés, hogy beszélgettem egy ismerősömmel a fogorvosokról és ő mondta, hogy az apja évek óta nem mosott fogat és egy rossz foga sincs és szerinte neki van igaza.
Ilyen tényleg van? Beválik? :D
Én azért reggel-este megmosom biztos ami biztos és nekem is csak 1 kezelésre váró fogam van, de el nem tudom képzelni, hogy ne mossak fogat. Meg hogy nem rohadnak ki az ember fogai, ha nem mossa meg. Arról nem is beszélve, hogy nem lehet kellemes szaga. Jó, feltalálták a mentolos cukrot, de akkor is undorító.
Szóval van még ilyen ember?
Ha mosod ha nem, a fogak sajnos ahogy telnek az évek tönkremennek.
Ez tény.
A fogmosás inkább higiéniai dolog, mintsem egészségmegörzés.
Gondoljunk csak bele, az állatok sem mosnak fogat...:)
Az ember ugy van "kitalálva" hogy 40 éves kora után akármit csinál a fogai tönkremennek(ezt egy fogorvostól hallottam)
Az utcán ha látsz csillógó fehér fogsorral idősebb embereket, azok 95%-ának már nem a saját fogait látod, mind potólt fog.
vagyis ha nem mosod a fogad akkor büdős lesza szád, kb ennyi:)
Én se mindíg mosok fogat, mi a facnak? Egy kis szájvíz azt csá:)
8
Ne írj már ostobaságokat! Aki nem mos fogat annál a fogkő, ínygyulladás könnyebben kialakul!
Lehet van 10 lyukas foga, csak nem vehető észre kìvülről. Fogorvos mindent meg tud állapítani róluk. Olyan nincs hogy vki nem mos fogat mégis egészséges. Naponta 2szer mosok fogat és még így is évente egyszer kell fogkőeltávolítás.
Apukàm is sokáig nem mosott, aztán 600.ezrébe és sok szenvedésbe került helyrehozatnia.
Fogorvos mesélte, hogy anno bement egy 70 éves bácsika, az összes foga a sajátja volt(igaz kopottak) és nem mosott fogat életében egyszer sem! - de ez még régen voll.
Nekem meg már általános suli végén volt sok lyukas fogam - napi 2x mostam fogat, reggel meg este. Csak gyenge csontjaim voltak, gyümölcs - savas - gyümölcslé, üdítők, tea, cukor, stb.
Olvasva a hozzászólásokat arra jöttem rá, hogy annak is igaza van, aki ismer olyan embert (én is írtam ezt), aki évtizedekig nem mosott fogat,mégis épek maradtak neki, de annak is igaza van, aki azt állítja, hogy a mosatlan fogak hamarább romlanak, ínysorvadás lép föl, kellemetlen lehet a szájszag stb.
Szerintem a rágógumi rágása leveszi a lepedéket a fogakról, tehát akadályozza a fogromlást.
Gyerekkoromban elhanyagoltak, nem figyeltek rám és nem neveltek fogmosásra, szóval általánosban nem nagyon mostam fogat. De nagyon tönkre mentek a fogaim. Gimnázium első évében fogorvoshoz jártam, ez majdnem 20 éve volt. Azóta nem kellett mennem. Idén kellett egy gyökérkezelés.
Már nagyon bánom, hogy így alakult, mert ha kicsit vigyáztam volna, nem lett volna ilyen rossz a helyzet, mert amúgy elég erősek a fogaim és az orvos is alig bírta kihúzni annó azt, amelyiket már muszáj volt.
A nevelőapám soha nem mosott fogat és nem is fürdött. Neki ínysorvadása volt ettől, fájdalom nélkül kipotyogtak a fogai... Végül is neki sem volt lyukas foga. Meg semmilyen se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!