Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek a szépség relatív?

Szerintetek a szépség relatív?

Figyelt kérdés
Én komolyan nem tudom eldönteni, mert általánosságban véve az emberek szerint jól néz ki például Scarlett Johansson vagy Johnny Depp, meg a legtöbb ilyen híresség, viszont sokszor láttam már, hogy valaki egy olyan embert tartott vonzónak, aki véleményem szerint egyáltalán nem szép. Akkor ez most hogy is van? Nektek mi a véleményetek?

2020. márc. 30. 23:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
60%
Eléggé csúsztatsz, 8as, csak hogy szépen fejezzem ki magam. Te is tudod, hogy ez a Rubens kép egy Bacchus, tehát egyáltalán nem a szépséget hivatott ábrázolni. Egy dagadt, élvhajhász férfi van a képen, és a festő szándéka is ez volt, hogy egy dagadt, élvhajhász férfit ábrázoljon, semmikêpp se egy idealizált (nő)figurát.
2020. nov. 12. 08:44
 12/22 anonim ***** válasza:
93%
Relatív, de ez nem azt jelenti hogy mindenkinek más tettszik, vannak olyan pontok amik mindenkinek tetszenek pl: karakteres áll, nagy kék szem stb...
2020. nov. 13. 00:43
 13/22 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem relatív, én is sokszor nagyon szépnek látok olyat, aki valaki szerint nem szép. Általában a személyiség is közrejátszik és a kettő együtt vonzóvá tesz valakit számomra, aki valaki szerint meg csúnya. Végül is láttam már ~120 kilós nőt vékony, mondhatni helyes pasival, szóval tényleg relatív dolog lehet+nyilván ha valakinek vonzó a személyisége mellé, akkor máshogy ítéli meg.
2020. dec. 19. 22:10
 14/22 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem is relativ, viszont talan vannak klasszikus semak (szimmetrikus, arányos vonasok, adottsagok) amelyek tudatalatt is tetszenek az embereknek. Johnny Depp peldaul nekem taszito, Brad Pitt atlagos. Viszont pl. Angelina Jolie nekem elkepesztoen gyonyoru, meg sok embernek o rusnya.
2021. febr. 14. 15:17
 15/22 anonim ***** válasza:
85%

Az emberek nagy részének tetszik a szimmetrikus arc, a fiatalos, egészséges külső és az ápolt megjelenés.

Ugyanakkor erre jön rá a szexuális preferencia, pl hogy valaki a vékony pasikra izgul, vagy, hogy valaki szereti a teltkarcsú nőket.

A szexualitás egyedi, egyrészt tapasztalatok, impulzusok miatt idegződnek be dolgok, másrészt az ember genetikaikag megfelelő jellemzőkkel bíró partnert is keres, persze nem tudatosan. De pl egy szőke vagy vörös nő egzotikus és érdekes Japánban...Írországban annyira nem kuriózum. Ilyesmik.

Személyes asszociációk, tudatos jelzések is fontosak. Pl ha valaki goát hallgat, jógázik és tép, annak egy raszta csaj szimpatikusabb lesz, pláne ha amúgy hozza az általános szexepilt.

Aki szürke kisegér és kocka, annak egy másik nörd lesz a vonzóbb, mert tudat alatt feltételezi róla, hogy hasonló személyiség.

2021. febr. 15. 01:44
 16/22 anonim ***** válasza:
38%
11-eske, a linkben én több képet is mintának küldtem, ahol "kövér" nök vannak a képen. Te csak 1 képröl írsz általánosságban. Melyikröl ?
2021. febr. 15. 03:23
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
2021. febr. 15. 03:55
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Eleve minden kornak megvan a maga szépségideálja, viszont manapság is vannak, akik ugyanúgy vonzónak tartják Audrey Hepburn-t vagy Marilyn Monroe-t, de olyat is találni, akik abszolút csúnyának látnák őket. A szépség egyértelműen relatív (szubjektív), mert ha nem az lenne, akkor mindenki tetszene mindenkinek.
2021. márc. 7. 16:03
 19/22 anonim ***** válasza:
91%
A legtöbb embernek a szimetrikus arc tetszik, ha valami szabályos és tiszta, de alapvetően igen relatív. Ha szeretsz valakit (nem feltétlen szerelem lehet barátság stb...)akkor láthatod szépnek akkor is ha nem az, de még számtalan példát lehetne mondani.
2021. márc. 14. 14:34
 20/22 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem is relatív, bár valóban vannak emberek akik a nagy többség szerint jól néznek ki.
2022. dec. 2. 02:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!