Mennyiben értetek egyet azzal hogy a szépség relatív?
Sok helyen lehet találkozni azzal az állítással, hogy ami valakinek szép az a másiknak nem biztos, és fordítva.
Ez nem inkább a csúnyábbak védekezőreakciója?
Az én véleményem szerint mindenkinek van szép- és csúnyaérzéke, tehát ami szép az szép, ami meg csúnya az csúnya.
Egy repedt váza nem szép, senkinek sem tetszik, míg ugyanaz a váza sértetlenül szép látvány.
Mit gondoltok?
Én egyetértek vele. Hiszen már sokszor jártam én is úgy, hogy nekem valaki nagyon tetszett, másnak meg egyáltalán nem. De persze nem csak emberekre igaz. Nekem pl. tetszik egy festmény, a másikat meg egyáltalán nem érinti meg. Én imádok egy ruhát, a másik fel sem venné.
Persze biztosan van olyan, akit az emberek jelentős része szépnek tart, de biztosan nem mindenki. És nyilván van olyan is, akit jóval többen gondolnak rondának, mint szépnek. De szerintem a legtöbb ember átlagos, nem negatív értelemben, és ezért van, akinek éppen tetszik rajta valami, valakinek meg nem.
Jártál már festmény kiállításon? Amikor 2 vonal van rajta és mindenki nézi, hogy mennyire gyönyörű és az egyik megveszi több millióért. Pedig szerintem ocsmány volt.
Emberekkel is így van ez. Nekem az egyik barátomra mondja mindenki, hogy mennyire csúnya, pedig szerintem meg jóképű. Fordítva is igaz. Néha mondják, hogy ez meg az mennyire gyönyörű, pedig szerintem teljesen átlagos. Hírességeket is nézhetünk. Mondjuk Emma Watson. Egyesek szerint csúnya, egyáltalán nem nőies, inkább úgy néz ki mint egy kisfiú. Mások meg azt mondják, hogy nőies és szép.
Szerintem egy repedt, töredezett váza is lehet szép, egyszer azt kellett rajzolnunk a szakkörön.
:D
Mondjuk ez így van.
Valakinek tetszenek a tetovált nők, akiknek karjuk hátuk tetovált, valakinek meg nem.
Szerintem is relatív. Lehet nekem a repedt verziójú váza jobban tetszik, mert antik hatása van.
Sokszor mondták, hogy Tina Turnel ronda, de legalább tud énekelni. Az én szememben pedig gyönyörű, csodálatos díva. Sőt, talán van olyan is, aki azt mondja énekelni sem tud mert repedt fazék. Vagy hogy a témánál maradjunk és stílusos legyek, repedt váza. Én meg a repedt vázát szeretem akkor. Szebbnek látom Turnelt, mint az anno nagyon túlajnározott Kim Basinger-t aki számomra túl halovány és unalmas. Hozzá teszem, ezt nőként írom, nem "álló farok" vélemény, csak is a szépségről írtam véleményt.
Ez izlés dolga, minden embernek más tetszik,vannak kiemelkedõ emberek,tárgyak stb. amelyek az emberiség nagyrészének bejön.
A Shakira még nõknek is bejön mint szépség, vagy a Enrique Iglesias szerintem sok embernek tetszik.
Minden emberben van valami vonzalom.
Én pl. egy antik Zsolnay vázának nagyon is tudnék örülni, akkor is ha van rajta egy repedés :) Jobban értékelném, mint egy hibátlan, új darabot, amit bárki megvehet most is az üzletekben :)
De hogy az emberekről is beszéljünk. Első igazi, komoly szerelmemet megláttam, ránéztem és azonnal megtetszett, és azt mondtam magamnak, hogy őt mindenképpen meg akarom ismerni, de úgy gondoltam, hogy biztosan semmi esélyem nála, mert annyira jól néz ki. Annyira boldog voltam, amikor kiderült, hogy én is tetszem neki. Tényleg teljesen odavoltam. Amikor a barátnőim meglátták, akkor azt mondták utána nekem, hogy jaj milyen ronda a barátod, azt hitték, hogy valami szívtipró, úgy áradoztam róla. De én meg totál helyesnek láttam és nem értettem, hogy ők ezt miért nem látják! De aztán megtörtént fordítva is. Egy barátnőm nagyon bele volt zúgva egy fiúba. Amikor először találkoztam vele, nem értettem, hogy miért :) Nemcsak külsőre nem láttam vonzónak, de se a stílusa, se a viselkedése nem volt szimpatikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!