Ti bemennétek a kórházba az ismerősötökkel ebben a helyzetben?
Napokban agyaltam ezen. A mostani helyzetet ne vegyük figyelembe itt!
Tegyük fel, hogy éppen semmi dolgod, végeztél a napi teendőiddel, és céltalanul sétálsz az utcán. Majd hirtelen meglátsz egy kisebb tömeget, akik körbevettek valamit. Nem látod pontosan, de hajt a kíváncsiság, ezért közelebb mész. Megismered a földön fekvő ismerősödet, akivel egykor jóban voltál, barátok is voltatok, de megromlott a viszonyotok valami miatt, és azóta nem hallottál felőle. A tömeg a mentők kiérkeztéig próbálja ébren tartani a félig eszméletlen ismerősödet, hogy hogy hívják, mi történt vele, fáj-e valamije, tudja-e a szülei számát. Aztán valaki megkérdezi, hogy felismeri-e bárki őt, és te szólsz, hogy igen.
Szóval az elméleti kérdésem: Minden sérelmedet félredobva bekísérnéd őt a kórházba?
Ott lennél vele, megbeszélnétek a dolgaitokat, ha jobban lesz?
Szimplán csak kíváncsi vagyok az emberek viselkedésére ebben a helyzetben. Csak fikció!
Kort, és nemet is kérek! Köszönöm szépen!
Ha csak én tudnám azonosítani a baleset helyszínén, akkor természetesen segítenék a mentősöknek, rendőröknek. Ha ébren van, és tud kommunikálni, felismer, akkor addig amíg a mentőbe be nem teszik ott maradnék. Bár szerintem ennek kevés esélye lenne, mert a mentősök, rendőrök nem engednek ilyenkor senkit a sérült mellé, mert nekik kell a hely, hogy életet mentsenek. De ha évek óta nem tartottuk a kapcsolatot (októl függetlenül) nem mennék be a kórházba, nem ülnék az ágya szélén stb.
Annyit megtennék, hogy otthon ha tudok, a facebookon felkeresném a rokonait, és írnék nekik, hogy X.Y-t baleset érte, bevitték az X kórházba. Leírnám, hogy ott voltam azért tudom.. de ennyi.
Ha nem találnám meg őket a neten akkor nem foglalkoznék vele tovább, végül is a rendőrság dolga, hogy értesítse a családot.
Köszönöm! Ment a zöld kéz! :)
Kort és nemet esetleg írnál? Csak a statisztika miatt.
Segítenék, amíg ellátják, felhívnám a szüleit, meg ilyesmi, de ennyi, ez nem változtatna a viszonyunkon. Talán kíváncsiságból megkérdezném másnap, hogy mi történt vele meg minden oké e, de nem állnék neki jópofizni, hogy jaj, legyünk megint barátok és stb.
27/N
Akkor eddig mindenki a sértettséget helyezné előtérbe.
Akkor kicsit konkretizálom. Akkor is ez lenne a vélemény, ha mondjuk te szúrtad volna el a kapcsolatotokat?
Mi ez a hülyeség? Akivel fel akarom venni a kapcsolatot hosszú idő elteltével egy alapos összeveszés után, azzal fel fogom, nem kell hozzá egy baleset. S fordítva: akihez nem volt kedvem korábban, ahhoz nem is fog megjönni csupán azért, mert megláttam őt ebben a húzós helyzetben. Ez nem a sértettségről szól, egyszerűen csak nem érzem a késztetést arra, hogy újra az életem részévé tegyem, ahogyan egy random járókelőre rápillantva sem fut át az agyamon a gondolat, hogy de jó lenne, ha összebarátkoznék vele (pedig rá aztán végképp semmi okom neheztelni). Pont annyit tennék meg, amennyivel hozzá tudok járulni a mentősök és/vagy rendőrök munkájához.
21/L
Nem.
Bár ez azért nagyban függ attól, hogy miért, és hogyan romlott meg a viszony. De én azt mondom: ne csak akkor legyek jó, ha baj van. Nem kívánnék neki semmi rosszat, és a mentpk kiérkezéséig természetesen segítenék, hogy ne essen baja, de ettől még nem lennék a jópajtása. Ha valakivel évekig rosszban vagyunk, az azért esélyes, hogy nem valami jelentéktelen dolog miatt történt.
"Akkor eddig mindenki a sértettséget helyezné előtérbe."
Ez durva sarkítás.
Nem a sértettséget, hanem az aktuális állapotot. Nem ugyanaz...
Nem mennék be vele a kórházba. Semmi értelme nem lenne, hiszen segíteni úgysem tudnék neki semmiben. A rokonait ki tudja értesíteni a nővérke is, meggyógyítani meg az orvosok tudják. Én minek kellenék oda?
A "régi sérelmeket" pedig nem ilyen helyzetben kell megbeszélni. Ha meg akarnám vele beszélni, akkor venném rá a fáradtságot, és felkeresném, nem várnék vele egy ilyen pillanatig, amíg veszélybe kerül az élete. Ha pedig nem akarnám, akkor egy ilyen helyzet sem változtatná meg a véleményem.
33/N
" Akkor eddig mindenki a sértettséget helyezné előtérbe."
Nem helyezném előtérbe. Magam részéről sok évi haragszom rád nincs. Ha valakivel nem tartom a kapcsolatot, mindegy hogy azért mert haragudtam rá, vagy csak az élet elsodort minket egymástól, később sem lesz ebből nagy barátság. Életem egy szakaszának része volt, ennyi.
(első voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!