Az emberek egy része miért érzi magát jobban attól, hogy a koronavírusról minél nihilistább, negatívabb, durvább végkifejleti elképzeléseket hangoztat?
Látnád a gyerekvállalás topikot. Tegnap egy ilyen észlény beközölte, hogy aki most terhes az bokorban fog szülni mert nem lesz orvos, és kettyós gyerekek fognak születni.
És valóban az ilyenek még élvezik is hogy lelkileg nyomasztják a másikat.
Több indok is lehet erre.
Az egyik, aki valóban egy keserű, elégedetlen ember, és ezt vetíti ki a többiekre, mondván, most majd ti se lesztek olyan nagylegények egy darabig.
A másik, aki egyszerűen pesszimista, és tényleg úgy gondolja, hogy most jó ideig semmi nem lesz olyan, mint eddig. Én pl. ilyen vagyok, nekem is úgy tűnik, hogy komoly bajok lesznek itt még, de ettől nem érzem jobban magam, és nem örülök, hogy másnak se jó.
Meg létezik olyan emberfajta is, aki csak azért vizionál ilyen tragikus dolgokat, mert reméli, hogy megcáfolják, megnyugtatják. Vagyis kifelé pesszimista, de belül kétségbeesetten reméli, hogy nincs igaza, és erre remél megerősítést.
Illetve van az a fajta is, aki direkt mindig a legrosszabbra készül, csak azért, hogy ha már egy kicsit is jobb lesz, akkor kellemesen csalódjon.
Kb. ennyi.
Ezek félkegyelmű debilek. Azért élvezik, mert nincs más örömük az életben. Ha pedig nekik rossz, legyen másnak is rossz!
Azonban még náluk is jobban haragszom azokra, akik ebből élnek. Példának okáért a Posta Imre nevű elmebeteg. Ő a Köztársasági Őrezred pszichológusa volt, aztán maga is bekattant. Azóta ebből él, hogy nyilvánosan, neten stb.. hirdeti az összeesküvés elméleteit. Ő már 2009-ben is államcsődöt vízionált, utcai harcokat, külső katonai beavatkozást és hasonlókat. Akkor ugye a pénzügyi válság miatt. Most meg a koronavírust lovagolja meg és az amiatti pánikot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!