Hogyan lehet vigyázni a pénzre, hogy minél jobban jöjjön ki az ember egy hónapban?
A jövedelmem 210-235e ft közé tehető, +12e ft cafeteria.
Bár rezsit nem kell fizetnem, szeretném ha a kaját ésszel oldanám meg, sok ember tele pakolja a kosarat hülyeséggel aminek semmi haszna, de van egy jó íze legalább.
Tegnap is alig vettem valamit, és 3e ft elment a pennyben, kólát nem iszok már 3 éve legalább, energiaitalt szoktam 170-nél többet nem adok érte, mert már nem érzem hogy érne valamit, csak frissítőként tekintek rá, nekem megteszi a 79ft-os is csak iható legyen.
Miket kellene készítenem/vennem hogy minimális összegből ugyan, de értékelhető legyen a szervezet számára a napi étkezés?
Ha már egy 10e ft nálam marad köv. fizetésig, már az is jó, hisz fordíthatom mondjuk ruhára, egyéb cikkekre.
30e a kaja ami készpénzből megy, ezenkívül havi 10-15e a benzin, nem járok mindennap autóval.
Házi kedvencek élelmezése szintén egy 20-25e ft.
Így sem jön ki a matek, 100ezer eltűnik a semmiben?
Ruházkodás, szórakozás, hobbi, étterem? Valamire biztos költesz még.
Írhatod kockásfüzetbe is a kiadásaidat, de vannak már jobbnál jobb app-ok, amivel nyomon követheted a költekezéseidet.
Olvasnivaló: [link]
Na itt egy cikk, amiben több app-ot is ajánl:
És FONTOS! Ne úgy állj hozzá, hogy mennyi marad a hó végén, hanem a hó elején tegyél félre egy bizonyos összeget, amihez nem nyúlsz hozzá, ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor sem. :-D
Én máshogy közelíteném meg a problémát a helyedben.
Nyilván elmegy valamire a pénz, szóval ahogyan készhez kapod kösd egy pár hónapra, a maradékból meg kigazdálkodod a dolgokat. Pár honap múlva meg kiveszed vmi picike kamattal de lesz pénz ruhára legalább, és ha ezt mostantól bejátszod minden hónapban, akkor a lekötés idejétől fogva, 4-6 hónap múlva minden hónapban lesz tartalékod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!