Hogyan lehet vigyázni a pénzre, hogy minél jobban jöjjön ki az ember egy hónapban?
A jövedelmem 210-235e ft közé tehető, +12e ft cafeteria.
Bár rezsit nem kell fizetnem, szeretném ha a kaját ésszel oldanám meg, sok ember tele pakolja a kosarat hülyeséggel aminek semmi haszna, de van egy jó íze legalább.
Tegnap is alig vettem valamit, és 3e ft elment a pennyben, kólát nem iszok már 3 éve legalább, energiaitalt szoktam 170-nél többet nem adok érte, mert már nem érzem hogy érne valamit, csak frissítőként tekintek rá, nekem megteszi a 79ft-os is csak iható legyen.
Miket kellene készítenem/vennem hogy minimális összegből ugyan, de értékelhető legyen a szervezet számára a napi étkezés?
Ha már egy 10e ft nálam marad köv. fizetésig, már az is jó, hisz fordíthatom mondjuk ruhára, egyéb cikkekre.
Ha megmarad 160 ezred, akkor minek jobban spórolni?
A pénz arra való, hogy jobb, minőségibb, tartalmasabb, vagy komfortosabb életet tudjál magadnak megvalósítani.
Ha semmire nem költesz, amit megkívánsz, annak mi értelme van?
Lesz egy csomó papírdarabod, meg egy boldogtalan életed, mert mindig mindent megvonsz magadtól.
Minőségi élelmiszereket vegyél, ne ilyen feldolgozott, vagy félkész cuccokat.
Rendes húsokat, ne olcsó húskészítményeket. Különböző sajtokat, legalább közepes minőségű halakat, friss gyümölcsöt, zöldséget, télen is, rostban gazdag pékárut...
Ez nem minimális össze ugyan, de legalább értelmes dologra költöd a pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!