Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet vigyázni a...

Hogyan lehet vigyázni a pénzre, hogy minél jobban jöjjön ki az ember egy hónapban?

Figyelt kérdés

A jövedelmem 210-235e ft közé tehető, +12e ft cafeteria.

Bár rezsit nem kell fizetnem, szeretném ha a kaját ésszel oldanám meg, sok ember tele pakolja a kosarat hülyeséggel aminek semmi haszna, de van egy jó íze legalább.

Tegnap is alig vettem valamit, és 3e ft elment a pennyben, kólát nem iszok már 3 éve legalább, energiaitalt szoktam 170-nél többet nem adok érte, mert már nem érzem hogy érne valamit, csak frissítőként tekintek rá, nekem megteszi a 79ft-os is csak iható legyen.

Miket kellene készítenem/vennem hogy minimális összegből ugyan, de értékelhető legyen a szervezet számára a napi étkezés?

Ha már egy 10e ft nálam marad köv. fizetésig, már az is jó, hisz fordíthatom mondjuk ruhára, egyéb cikkekre.

2020. febr. 12. 17:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Én 226ezret kapok kézbe, 15 ezer nekem a benzin, kaja csak amennyit én fizetek bele az 30.000, rezsi fele 13000 ft, még mindig maradt 168ezrem. Minden hónapban költöm még vagy hobbira, vagy kötelező biztosításra, vagy autószerelőre, vagy a bölcsességfoam műtetem ki stb. stb., kb. 30 ezer forint értékben, és 120ezret mindig félrerakok. FOgalmam sincs, hogy te mire költöd el így
2020. febr. 12. 18:48
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Valamit nagyon rosszul csinálsz. Én 230000 bruttót keresek, albit és rezsit fizetek, kaját, meg úgy kb mindent teljesen egyedül és így tudok én félretenni kb egy 10-est havonta.
2020. febr. 12. 18:51
 13/17 A kérdező kommentje:
Nekem is megmarad 160e ft havonta, az étkezésre akartam kitérni hogy mik azok a kötelező alapanyagok amik kellenek, tejtermékből, szénhidrátból, zsírból, és fehérjéből. Csokit havonta 3x ha eszek az is egy balaton szelet mondjuk.
2020. febr. 12. 18:58
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok! Teljesen félreérthető volt a kérdésed, mivel azt az apróságot elfelejtetted közölni, hogy mennyit raksz félre, meg hogy csak a kaja érdekel. Így aztán kaptál egy csomó használhatatlan választ. :D
2020. febr. 12. 19:03
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha megmarad 160 ezred, akkor minek jobban spórolni?

A pénz arra való, hogy jobb, minőségibb, tartalmasabb, vagy komfortosabb életet tudjál magadnak megvalósítani.

Ha semmire nem költesz, amit megkívánsz, annak mi értelme van?

Lesz egy csomó papírdarabod, meg egy boldogtalan életed, mert mindig mindent megvonsz magadtól.

Minőségi élelmiszereket vegyél, ne ilyen feldolgozott, vagy félkész cuccokat.

Rendes húsokat, ne olcsó húskészítményeket. Különböző sajtokat, legalább közepes minőségű halakat, friss gyümölcsöt, zöldséget, télen is, rostban gazdag pékárut...

Ez nem minimális össze ugyan, de legalább értelmes dologra költöd a pénzed.

2020. febr. 12. 19:04
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Én a kaján úgy spórolok, hogy előre tervezek 1-2 hetet, hogy mit fogok főzni nagyjából és úgy megyek el bevásárolni. Pl. ha veszek egy fej káposztát, akkor ebben a 2 hétben egyszer lesz frankfurti leves és 1x lesz rakott kel. Így lehet, hogy kifizetek mondjuk 20000-et, de nem kell eljárkálnom naponta boltba, mert akkor csak telepakolom a kosarat h.lyeségekkel.
2020. febr. 12. 19:06
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Kajából minőségre törekedj, mert ha most nem fizeted meg, később gyógyszerre el fogod költeni. Ésszel, de minőségi alapanyagokat kell vásárolni. Spórolni úgy lehet, hogy mindig szezonális zöldséget és gyümölcsöt veszel. Figyelni kell az akciókat, hogy ha leakciózzák a szokásos élelmiszert, amit szoktál venni, akkor vegyél nagyobb mennyiséget. Pláne, ha mirelit vagy szárazáru. Otthon főzz és keveset járj étterembe, büfébe. Kb. ennyi a jótanács.
2020. febr. 12. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!