Akik még nem veszik komolyan járványt azok miért nem?
Azok szerint olaszországban és kelet Európában miért ilyen rossz a helyzet?
Kormány szerintük miért hozott ilyen intézkedések eket?
Vannak emberek akik még mindig nevetnek még mosolyognak azokon akik kesztyűt és száj maszkot hordanak.
Konkrétan már itt van a vírus ami az olaszoknál napi 500 áldozatot szed.
8#
Ember ebben nem ez a lényeg hogy te túléled mert erős a szervezeted hanem még átadod más embereknek úgy hogy nem is tudod hogy beteg vagy mert sok a lappangási ideje.
Ha még te nem is adod át olyan embernek az a pár ember akit lefertőztél átadhatja olyan embernek/embereknek akiknek a szervezete nem bírja leküzdeni!
Azt kellene megérteni hogy nem kellen itt a láncreakciót beindítani.
Az a gond hogy a médiában leállt a világ, azonban a környezetemben dolgozik mindenki kortól függetlenül, én tegnap végeztem, most szabadnapos vagyok pl, de ismerőseim közül ma reggelre mentek...
Nekem fáj a torkom, lázam ugyan nincs, de sokan köhögnek munkahelyen is, és nem tudunk mit tenni, minek vegyünk fel maszkot, amikor a ruhán, bőrfelületen megragad a kórokozó. Sajnos ha nem maradsz otthoni környezetben, addig míg kell, addig totál felesleges az egész védekezés. A milliomosok meg a celebek mantrázzák ezt a maradj otthon szarságot, jöjjön cseréljen velem 12 órás munkarendre az olyan aki már otthon döglik 2 hete.
Én nem foglalkozok magával a járvánnyal, inkább attól kell tartania az embernek hogy az olyan szarországok mint a magyaroké is, mennyire fog belerokkanni az állam.
"A szájmaszk akkor segít, ha te vagy beteg"
Aha, es honnan tudod hogy te nem vagy beteg, tunetmentesen is fertozhetsz.
Kérdező, igenis igaza van annak, aki azt mondta hogy a kesztyű szart se ér, mert most a kezük helyett kesztyűvel tapogatnak mindent és utána tapogatják az arcukat..akkor nem mindegy hogy kesztyűvel vagy anélkül csinálják ezt? Ha meg nem csinálod akkor nem kell a kesztyű mert nem kézen át fertőz..arra lenne jó, hogy pl kiszálsz a kocsiból, akkor felveszed, ha visszaszálsz akkor leveszed, így nem viszed haza a szennyeződéseket magadon, de ehhez az egész testedet be kéne fedni és átöltözni.
A porvédő maszk meg nem elég sűrű szövésű, hogy ne vigye át a baci és semilyen szénszűrő nincs benne..arra jó hogy te ne fertőzz meg másokat, ami jó dolog de az emberek nem is ezért veszik fel, az a poén. Meg azt se tudják hogy kell hordani..valaki keresztbe vette fel és a 2 fejpánt részét a 2 fülére akasztotta, rohadt jót röhögtem. Meg gumipókkal fejre rögzített kendő, stb..sokat ér..
Az ember alapból nehezen hiszi el, hogy vele történhet valami igazán rossz. Azok csak a híradóban, másokkal történnek.
De lehet afféle védekező reakció is. Nem mer szembenézni a dolgokkal, ezért meggyőzi magát, hogy nem is komoly a veszély.
Nekem nincs olyan ismerősöm, aki ne venné komolyan a helyzetet, de ettől függetlenül mindenki máshogy kezeli.
Az, hogy van aki nem egész nap ezen kattog, nem jelenti azt, hogy felelőtlen. Ez idegrendszertől is függ, meg persze, hogy van-e rokonod, barátod, akit különösen féltenél. Nekem például nincs, így azon túl, hogy otthon maradok, nem pánikolok egész nap, úgysem segítene.
Aki maszk nélkül megy utcára, mert hülyeségnek tartja, szerintem egy idióta, de nem szabad elfelejteni, hogy kapni sem lehet rendesen, illetve a profi maszkok amik védenek is valamit nem kimondottan olcsók. Megértem, hogy nem mindenki tud 10 ezer forintot erre kiadni, illetve azt is átlátom, hogy van aki nem mehet "home office"-ba azonnal, továbbra is dolgoznia kell, ki kell lépnie otthonról, mert LEÁLLNA az ország nélkülük. Persze szerintem is gáz, ha valaki csak pökhendi módon lófrál az utcán, mert direkt feltűnősködni próbál.
"A porvédő maszk meg nem elég sűrű szövésű, hogy ne vigye át a baci"
Ertem akkor a korhazi betegekre azert adnak sima szajmaszkot Olaszorszagban mert divatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!