Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi arrol a véleményetek, ha...

Mi arrol a véleményetek, ha ma valaki ugy ad fel egy hirdetést a jofogáson, hogy "Csak Szemelyesen vehető át"?

Figyelt kérdés
2020. márc. 21. 09:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%
Semmi.
2020. márc. 21. 12:22
 12/24 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem ha már valaki hirdet, azaz el szeretne adni valamit, kutya kötelessége lenne postáznia is, főleg ha viszonylag apróságokról van szó, ami könnyedén postázható. Ha komolyabb dolgokról, akkor megértem.

De egyszer már én is jártam így, hogy nagyon szerettem volna egy 400 Ft-ba kerülő kis kártyacsomagot (csak ő árult ilyet, ritka ilyet találni nagyon!), ki volt írva, hogy csak személyes átvétel, beszéltem is vele, de az atyaúristennek sem akarta postázni, pedig előre utaltam volna nyilvánvalóan. Végül szerencsére nem adta el, vagy 3-4 hónap múlva mentem Pestre, így át lehetett venni nagy nehezen. De hogy ennek mi értelme volt, fogalmam sincs. Még dupla árat is fölajánlottam pedig érte, ha postázza (postán is elküldtem volna a pénzt, ha nem utalással).

2020. márc. 21. 13:31
 13/24 A kérdező kommentje:
ráadásul a jofogás vállal egy olyan opciot, hogy ha nemsikerul kézbesiteni akkor ingyen visszaviszi. valamivel drágább az utánvételnél. azt még megérteném, ha a fent leirt utánvétellel kapcsolatos problémák miatt ehhez ragaszkodna valaki.
2020. márc. 21. 13:39
 14/24 anonim ***** válasza:
78%
Nincs semmi véleményem. Kisebb az átverés kockázata. Vagy olyan dolgot árul, mint nem is nagyon lehet futárral eljuttatni a vevőhöz pl.
2020. márc. 21. 14:04
 15/24 anonim ***** válasza:
55%

Babakocsit árulok. Épp volt egy vitám tegnap erről. Azt személyesen a legjobb szerintem. Ha mégis háztól-házig kéri akkor meg nem vállalok felelősséget. Megkérdezte elküldöm e..persze,előreutalással.

És ha nem tetszik neki visszaveszem?

Persze,csak azidő alatt lehet buktam több vásárlót.

Köszi nem.

Vegyen fel maszkot,kesztyűt,fertőtlenítse le ha akarja az orrom előtt aztán vigye

2020. márc. 21. 14:53
 16/24 A kérdező kommentje:
a vitát már nem értem. nyilván ő sem akar kimozdulni. a jofogás meg ép háztol házig viszi. de eldöntheti az elado is hogy visszaveszi e vagy sem. ez az ő szabad döntése a vvőjé meg hogy megfelel e neki az egész. a jelenlegi törvények szerint a magánszemélynek nem kell visszavennie ugyanakkor ahol kell ott is kiujhat alola ha a hirdetés tartalmazza azt hogy csökkent minőségu, ezért ennyi az ára. de amiatt vitázni mert valaki nem diktálhat a másiknak, szerintem is fura.
2020. márc. 21. 15:03
 17/24 anonim ***** válasza:
90%
Én is adtam már el így terméket. Nekem túl nagy macera a posta, megmondom őszintén. Nehezen tudok munka után eljutni a postára, ha meg nem ér oda a csomag, akkor is az én felelősségem, hogy utána járkáljak - és hát a Magyar Postát ismerve erre elég nagy esély van, ráadásul sajnos személyes tapasztalat, hogy ilyenkor az ügyintézés is nagyon elhúzódik és totál inkompetensek (egy több hónapig tartó áfás "sztorim" van, aminek a vége az lett, hogy visszaküldték a terméket, pedig egy hónapja akkor folyamatos kapcsolatban voltam az ügyfélszolgálattal...). Ráadásul személyes átvételnél látja az illető, milyen állapotban veszi át a cuccot. Akkor inkább csak olyan vegye meg, akivel tudok személyesem találkozni. Szerencsére Bp.-n, metróvonalon dolgozom és egy másik metróvonal közelében lakom.
2020. márc. 21. 18:23
 18/24 A kérdező kommentje:
csakhát a fertőzésveszély...
2020. márc. 21. 18:44
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
Az benne a rossz, hogy eljön személyesen a koronavírusos. És akkor biztos elkapod. Most mondták, hogy nem tudhatjuk kiben van benne.
2020. márc. 21. 21:20
 20/24 anonim ***** válasza:
A fertőzés nem úgy működik, hogy ahogy közeledbe jön egy fertőzött, rögtön megfertőződsz!! Ahhoz egy bizonyos számú vírus részecskének kell bejutnia a szervezetedbe. Hacsak nem tüsszent, köhög arcon az illető, akkor csak a kilélegzett levegőjében illetve a beszélgetés során a levegőbe kerülő láthatatlanul apró nyálrészecskékben van vírus, de ez jóval kisebb számú, mintha valaki telibetalál a nyálával, tehát egy félperces adás-vétel megkötése alatt nem fogod elkapni. Te odaadod a cuccot, ő odaadja a pénzt, aztán mentek a dolgotokra. Akár 15 másodperc alatt lebonyolítható a dolog! A szakértők is arra hívják fel a figyelmet, hogy 15 percnél (PERCNÉL, nem MÁSODPERCNÉL) több időt ne töltsünk el a mások közvetlen közelében, mert azzal megnő a fertőzésveszély, de 15 perc alatt nem valószínű, hogy el fogod kapni. Szóval annyi idő alatt, amíg átadsz, átveszel valamit és elköszönsz, kizárt dolog, hogy megbetegedj. Ha azon a cuccon, amit vettél van is vírus, (mondjuk a tenyerébe köhögött az illető, utána megfogta, és úgy adta át neked), azzal sincs gond addig, amíg nem nyúlkálsz az arcodhoz, ugyanis bőrön keresztül nem szívódik fel!!! Simán szappanos kézmosással el tudod távolítani a bőrödről a vírust!
2020. márc. 22. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!