Mit tegyek hogy ne kiabáljak? Már magamtól undorodom. Megbántok másokat a szavaimmal és nem értik meg, hogy miért teszem. Közben csak az érzéseimet, gondolataimat szeretném elmondani.
"Akkor vagyok ideges amikor úgy érzem hogy bántanak. És keresztbe tesznek vagy nem tudom mások miatt tenni a dolgom. Vagyis ha félek valamitől."
Itt a kulcs, szerintem.
Félsz. És aki fél, az kezd el bántani másokat, hiszen a legjobb védekezés a támadás.
Idegessé is azért válsz, mert félsz. Tudom, mert én is ilyen voltam, bár én általában "csak" hangosan puffogtam, és tárgyakon vezettem le a feszültségemet. Még harminc évesen is.
Aztán később jobb lett némileg, de ehhez önfejlesztésre volt szükség. Szembenézni a saját félelmeimmel, az azokra adott reakcióimmal, és az ebből kialakuló negatív spirállal.
Nem könnyű, de megéri.
Első lépésben tudatosítsd a saját félelmeidet. Játssz le ilyen forgatókönyveket a fejedben: mikre mikkel reagálsz? És akkor jön a kérdés: miért? Hogyan lehetne másképp? Mi történne akkor?
Mitől tartasz? Mi a legrosszabb forgatókönyv? Hogyan éreznéd akkor magad? Mások hogyan viszonyulnának hozzád akkor?
Ha ezek megvannak, akkor ideje kipróbálni ezeket az alternatív viselkedésmintákat. És lehet, hogy valamelyikkel csírájában elfojtod az agressziódat már az elején. És a környezeted is értékelni fogja a változást.
Ja értem, kérdésből ez nem feltétlenül derült ki, de ha csak ilyenkor szólsz vissza, tehát ilyen szituációkban, az nem baj. Kérdésből úgy tűnt számomra, hogy általánosan, mindig így viselkedsz, bármilyen helyzetben.
Ha bántanak, akkor is érdemes indulatmentesen reagálni, megértem, hogy fáj és rosszul esik, de indulatoskodásra indulatoskodás a válasz. (egyik ember elkezd csúnyán beszélni a másikkal, a másik fél pedig ezt "vissza akarja adni" és az indulatoskodás nem vezet jóra.
Ez akar gyengeség, ha felnőtt vagy és otthon élsz akkor megmondod hogy nem és kész. Hova mész? Van egy találkozom majd jövök. Mén mehetsz el! Pedig el megyek, majd jövök este.
Rezsit fizetsz, házimunkát vegzel és dolgozol azon, hogy elköltözhess.
Egyébként a szoba bérlés első körben jó opció, már 20-30ert tudsz szobát kivenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!