Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért pont cukrot és lisztet...

Miért pont cukrot és lisztet vásárolnak pánikszerűen az emberek?

Figyelt kérdés

Cukor önmagában nem valami értékes étel és kukacosodhat hosszabb tárolás alatt.

Liszt is önmagában ehetetlen, kenyér sütéshez pedig élesztő vagy kovács kellene, de ha azok rendelkezésre állnak, az átlag ember nem tudja hogy kell kenyeret megsütni.

2020. márc. 16. 19:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
18%

főzeléket nem csináltatok még? szerintetek mivel sűritik?

a másik meg a nokedi ahhoz is kell liszt

és még számos példa lehet pl sütemények tészták .

mntha az itt kommentelők egy másik világból lépnének elő, ti eddig burokban éltetek?

2020. márc. 16. 20:25
 12/21 anonim ***** válasza:
26%

1. EZ a pánikkeltés és nem az amit a média csinál?

2. Nem azt mondtam hogy ez lesz, hanem hogy a sok pánikoló ezzel is számolhatna

3. Elég szar életed lehet ha itt játszod a besúgót ráadásul indokolatlanul mert fel se fogtad amit írtam.

2020. márc. 16. 20:27
 13/21 anonim ***** válasza:
36%

"főzeléket nem csináltatok még? szerintetek mivel sűritik?

a másik meg a nokedi ahhoz is kell liszt

és még számos példa lehet pl sütemények tészták .

mntha az itt kommentelők egy másik világból lépnének elő, ti eddig burokban éltetek?"

Szerinted mennyi liszt kell egy családi adag fözelékbe???

Elárulom, EGY EVÖKANÀL!

Egy családnak nokedli?? FÈL KG!

Egy tepsi sütemény? KB 30 DKG!

Egy normál családban egy HÓNAP alatt legfeljebb 2-3 kg liszt fogy el, de akkor elég sokat fogyasztanak! Több mázsa lisztet betárazni akkor mi értelme van?????

2020. márc. 16. 20:34
 14/21 anonim ***** válasza:
33%

11 azért ipari Sütő és főző nagyhatalom lennénk ha itt ennyire nagy sütés főzés zajlana ,a mindennapokban nem Ez jön le ....

Ez a pánik hatása sajnos.

2020. márc. 16. 20:34
 15/21 anonim ***** válasza:
10%

Az okos emberek a részvényeket veszik most mint a csőcselék a cukrot és lisztet. Ez mindig is így volt, most is így van. Ez a mechanizmus okozza a kevés hatalmas uralmát a tömegnyi bugris felett.

Amúgy valóban vicces hogy a több évtizedes bulvármagazin és fitneszmadamok agymosása nem ölte ki a néplélekből a liszt és cukor egyeduralmát mint tápanyag... kit érdekel az elhízás a liszttől meg cukortól, ha egyszer az ment meg az éhhaláltól, nem az abonettes fitneszsaláta. Az elhízás is tíz év alatt öl meg, ahogy a részvényportfolio értéke is ennyi idő alatt ötszöröződik, ekkora időtávban nem gondolkodik az egyszeri paraszt.

2020. márc. 16. 20:53
 16/21 anonim ***** válasza:
32%

és mit panírozol be vele?

Csak nokedlink és piskótán fogsz élni hónapokig?

2020. márc. 16. 21:46
 17/21 anonim ***** válasza:
25%

Nem csak azt!!!

Gödöllői Tesco ma 18:30kor.

Minden húst elvittek. A pulban csak marha lábszárból volt 1 pici tálcán a hűtőkben is csak kb 3-4 csomag marha volt, minden mást kifosztottak.

A zölség + gyümölcs részen elvittek kb minden zöldséget. Nem volt krumpli, paprika, hagyma stb... semmi csak pár előre csomagolt zacskó zöld levelű valami, banán és talán citrom.

Én sem hittem a szemeimnek, de más nem volt.

Szóval egy sima rakott krumplira nem lehetett bevásárolni.

Emiatt elmentünk aztóval a Fóti Auchanban ahol 1 órát álltunk sorba. Ilyen sor még karácsonykor sincs....

Csak azért hogy krumplit vegyünk, amiből már ott sem volt sok.

Liszt és cukor persze rengeteg volt mindkét helyen...

2020. márc. 16. 21:52
 18/21 anonim ***** válasza:
31%

Jó kérdés, ezt én sem értem... Majd lisztes cukrot fognak kanalazgatni, vagy mi?

Én ugyan nem spájzolok, de ha tenném, akkor értelmesebb dolgokat vennék: mirelit készételeket, konzerveket, tartós tejet, húsokat, amiket lefagyasztok, desszertnek pl jégkrémet, vagy szintén mirelit süteményt. Illetve minden olyasmit, amit lefagyasztva is lehet tárolni.

Ja meg persze tisztító és tisztálkodószereket, mert előbb utóbb ez is elfogy.... vagy akkor majd liszttel fogunk zuhanyozni? :D

Aki ezekből vásárol egy raklappal, annak nem sok esze van, vagy tényleg a lisztes cukor a kedvenc kajája :D

2020. márc. 16. 22:57
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

Mi sütjük a kenyeret,sokszor van sütemény,pizza,stb.Cukorból is 10kg veszünk egyszerre,mert teát,kávét mindennap iszunk. Hús van a fagyasztóban,meg szaladgál az udvaron.Zöldség,gyümölcs szintén.

De mivel mindenki a világvégére készül,ezért,mint a nem normálisok összevásárolnak mindent.Konzervet nem eszünk,tésztát szoktam csinálni,tojás van.Mondjuk én inkább attól panikoltam,mi lesz,ha nem lesz macska meg kutya kaja.

2020. márc. 16. 23:20
 20/21 anonim ***** válasza:
34%

Nekem egy ismerősöm vásárolt be sok lisztet, ő tényleg maga szokta sütni a kenyeret, úgy azért fog. :)

Lisztből mi is hoztunk pluszt, nem pánikolunk, de menjen a rosseb kétnaponta boltba most, hogy tele van zombikkal... általában szoktunk sütni pizzát, tortillát vagy hasonlót, elfogy hamar.

A cukrot ötletem sincs, mire használják el, meg a több flakon étolajat....

2020. márc. 17. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!