Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti mitől aggódtok a legjobban...

Ti mitől aggódtok a legjobban a koronavírussal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A minap hosszasan gondolkodtam ezen, és arra jutottam, hogy én tulajdonképpen nem is magától a betegségtől félek a legjobban, hanem attól, hogy milyen hatása lesz a világra, az életünkre.

Jól emlékszem még, amikor gyerekkoromban a nagyszüleim mesélték, milyen volt az élet a világháború idején. Amikor családok szakadtak szét örökre, és gyerekek lettek árvák, félárvák. Amikor az éhezés mindennapos volt, és csak jegyre lehetett kapni olyan alapvető élelmiszereket, mint a liszt, cukor, krumpli. Amikor egy szelet csoki vagy banán hatalmas luxuscikknek számított. Amikor az emberek majdnemhogy a szemétből főztek kaját, ami borzalmasan rossz volt, de legalább laktatott. A hétköznapi árucikkekhez pl tisztítószerek, tisztálkodási eszközök, alig lehetett hozzájutni.

Az utcára nem lehetett szabadon kimenni, és ha pár napig/hétig nem hallottál az ismerőseid, rokonaid felől, akkor tudtad, hogy valószínűleg nem is élnek. Mindenki rettegésben élt, és imádkozott, hogy legyen már vége.

Akkoriban csodálkozva hallgattam ezeket a történeteket, és borzasztóan örültem, hogy nekem nem így kell élnem.

Most viszont lehet, hogy ez a rémálom valósággá válik, mert ez szerintem a járvány sem lesz kegyesebb hozzánk, mint egy háború. Egy láthatatlan ellenség, ami alattomosan öl, és az egész világra veszélyes.

Ez az én álláspontom, most ti jöttök! Ti mitől féltek jobban, magától a betegségtől, a várható hatásaitól az életetekre, a gazdaságra, vagy mástól?

Mindenki nyugodtan fejtse ki a gondolatait, de tartsátok tiszteletben mások véleményét, ne sértegessük egymást!

2020. márc. 16. 10:22
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
96%
Én a fizetésem miatt, mert mától nincs munkám...
2020. márc. 16. 11:51
 22/45 anonim ***** válasza:
75%

21 :( sajnálom

Elküldtek vagy a gyerek felügyelet miatt nem is tudtál Volna menni ?

2020. márc. 16. 11:53
 23/45 anonim ***** válasza:
92%

Nemrég fejeztem be egy tanfolyamot. Mindkét szakmám (tehát tanfolyamos is) kötődik valamilyen szinten a turizmushoz. Szívás.

A mostani munkahelyemmel eleve voltak gondok, de lehet meg fog szűnni.

Idén jelentkeztem egyetemre is, már nem vagyok huszonéves, jövőre indul az a szak utána pár évig nem, tehát ezzel is eléggé megszívtam, ha eltolódik a felvételi, vagy ezzel lesz valami.

Egyik szülőm él már csak, a másik fiatalon halt meg balesetben.

A testvérem elég sokat lóg a szülői házban, ott eszik stb, már mondtam neki, hogy lehet most ezt kerülni kéne. Szerintem nem nagyon érdekli őt. A szülőm sem elővigyázatos és ő is veszélyeztetett.

2020. márc. 16. 12:09
 24/45 anonim ***** válasza:
86%
Durva olvasni a válaszokat.
2020. márc. 16. 12:10
 25/45 anonim ***** válasza:
50%
Attól,hogy bezár a dohánybolt,és nem tudok sörtsem venni.
2020. márc. 16. 12:13
 26/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz, hiszen ez egy olyan kérdés, amire nincs jó vagy rossz válasz, mert mindenki másképp éli meg!

Ahogy látom, hozzám hasonlóan többetek is inkább a vírus közvetett hatásaitól tart, munkahely elvesztés, pénzgondok, korlátozások.... pont úgy, ahogy én is.

Persze a betegség sem mellékes. Valaki írta, hogy az apja miatt aggódik, akivel együtt él. Ez nálam is fennáll. Édesapám 60 múlt, szívbeteg, magas vérnyomás, cukorbeteg, szóval többszörösen veszélyeztetett. Szerencsére már nyugdíjas, így nem kell dolgoznia, és komolyan is veszi a veszélyt, így alig jár el. Én pedig home office-ban dolgozom, szóval szerencsére (amíg van munka) addig biztonságos körülmények közt dolgozok.

Viszont én sem tudom, mi lenne velem, ha ő meghalna a betegségben. Pályakezdő vagyok, karrierem elején, magamat ugyan ellátom, meg az itthoni költségekből kiveszem a részem, de ha magamra maradnék, nem tudnék mindent egyedül finanszírozni, nem keresek még annyit (szerencsére Apa jó nyugdíjat kap).

Nagyon félek, hogy hamarosan tényleg megint olyan körülmények lesznek, mint amit megboldogult nagyszüleim rémtörténeteiben hallhattam. Tudom magamról, hogy nem vagyok egy jég hátán is megélő, erős lelkű ember, így ezek a dolgok szerintem engem nagyon hamar kikészítenélek idegileg, így vagy mentálisan belerokkannék, vagy ha elég bátor lennék hozzá, inkább a halált választanám, mint a szenvedést.

Lehet, hogy túlzottan borúlátónak tűnök, de kb másfél hete folyamatos stresszben élek, már most. Pedig mindenki azt mondja, a neheze hátravan, ez csak a kezdet.

2020. márc. 16. 12:19
 27/45 anonim ***** válasza:
79%
Énmeg autóimmun vagyok, és imuránt is szedek én elkapom az biztos.
2020. márc. 16. 12:22
 28/45 anonim ***** válasza:
24%

off

A válaszomon mi volt lepontozandó?

2020. márc. 16. 12:29
 29/45 anonim ***** válasza:
88%
Az élet rendje az, hogy egyszer mindenkinek le kell hunynia a szemét, de minden ember igazságtalan gazságnak tartja, ha mások hülyesége, szemétsége, felelőtlen viselkedése miatt kényszerül idő előtt befeküdni a tepsibe. Engem a válságok környékén tűzmadárként újraéledő nyerészkedő szemétládák és a felelőtlen, szándékosan indokolatlan feszültséget generáló, pánikkeltő görények miatt aggodalmaskodom. Önfegyelemmel sok mindenre meg lehet találni a megoldást, de ahhoz, hogy hatékony legyen a "kollektív önfegyelem", bizony szükséges, hogy az említett embereket módszeresen "levadásszák" és megregulázzák a rendvédelemért felelős szervek. Nem kertelek: egy életre lemeszelném azokat, akik egy ilyen típusú kihívás megoldásán nyerészkedni próbálnak.
2020. márc. 16. 12:35
 30/45 anonim ***** válasza:
javítás: aggodalmaskodom helyett aggaszt. Elnézést!
2020. márc. 16. 12:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!